Στη Σύρο έφθασαν πενήντα παράτυποι μετανάστες – συνοδεία λιμενικού πλωτού μέσου – λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ της Τρίτης, οι οποίοι κι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Σίφνου.

Αμεσότητα στις κινήσεις επέδειξαν οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη και των δύο διακινητών Ουκρανικής καταγωγής, οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σκάφος οδηγήθηκε στη θέση ΜΕΤΚΑ στη Σύρο, όπου και βρέθηκαν άνθρωποι της Λιμενικής και Αστυνομικής Αρχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των φορέων αλλά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που συσκέφθηκαν άμεσα προκειμένου να συνδράμουν σε επίπεδο λύσεων, μεταφοράς, σίτισης και φιλοξενίας.

Οι μετανάστες – ανάμεσα στους οποίους και νεαρές γυναίκες – θα φιλοξενηθούν στην Ποσειδωνία σε ακίνητο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, ενώ ως εκεί μεταφέρονται με λεωφορείο της ΚΤΕΛ Σύρου ΑΕ, κατόπιν μέριμνας της Περιφέρειας.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο διακινητές κρατήθηκαν αρχικά στο Λιμεναρχείο Σύρου, ενώ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ταυτοποίησής τους, όπως επίσης θα αποφασιστεί άμεσα ο χρόνος και ο τρόπος αναχώρησής τους από τη Σύρο.

Τον συντονισμό όλων των ενεργειών καθώς και τις κινήσεις για τη σύσκεψη όλων των φορέων είχε αποτελεσματικά ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης.

Πηγή:https://www.koinignomi.gr/

Advertisements