Διάπλους 2019: Οι κάτοικοι της Ηρακλειάς και φέτος μας έβαλαν στο σπίτι τους
Ήταν ανάγκη και οι εθελοντές της +πλευσης για μία ακόμη φορά προσέφεραν ακόμη και κατ’ οίκον φροντίδα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλων των κατοίκων του νησιού, στο πλαίσιο του Διάπλου 2019.
Ο καιρός όταν βγαίναμε στη θάλασσα για την Ηρακλειά προσφερόταν για μία ευχάριστη διαδρομή και τον απολαύσαμε πραγματικά.
Φτάνοντας ανοιχτά της Ηρακλειάς, τα φουσκωτά και οι εθελοντές της +πλευσης ετοιμάστηκαν για μία ακόμη εξαιρετική υποδοχή και οι φίλοι μας στο νησί δεν μας απογοήτευσαν.
Βεγγαλικά και καπνογόνα, αγκαλιές και κεράσματα, τα παιδιά με τις ζωγραφιές τους, επαναβεβαίωσαν την ιδιαίτερη σχέση που έχουμε με την Ηρακλειά.
Σε ανταπόδοση, τους προσφέραμε νέες υποδομές για να φιλοξενούν μαζί με εμάς και δεκάδες άλλα σκάφη όλο τον χρόνο ειδικά στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, δύο σύγχρονα pillars στο λιμάνι με την ευγενική χορηγία της Stoiximan, βελτιώνοντας την δυνατότητα του νησιού να υποδέχεται σκάφη.
Αφού στήθηκε ο εξοπλισμός στους χώρους που θα λειτουργούσαν τα ιατρεία της +πλευσης την επόμενη ημέρα, οι εθελοντές απόλαυσαν το δείπνο που τους προσέφερε η κοινότητα της Ηρακλειάς και ετοιμάστηκαν για δουλειά το επόμενο πρωί.
Πρώτη όπως πάντα ξεκίνησε η ομάδα της λήψης δειγμάτων αίματος για ανάλυση, τα οποία θα σταλούν για ανάλυση σε εξειδικευμένα εργαστήρια και τα αποτελέσματα θα επιστραφούν στους κατοίκους μέσω του τοπικού γιατρού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.
Μέχρι την ολοκλήρωση της δουλειάς της, είχε εξυπηρετήσει 15 άτομα για να γίνουν ισάριθμα γενικά πακέτα εξετάσεων και μαζί τους:
– 2 PSA
– 6 TSH, FT4, T3
– 4 Γλυκοζυλιωμένη
Τα ιατρεία ξεκίνησαν την λειτουργία τους αμέσως μετά και η προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε την επιλογή μας να επιστρέψουμε στην Ηρακλειά.
Με την λήξη της λειτουργίας των ιατρείων το μεσημέρι, είχαν προσφερθεί συνολικά σε 41 άτομα 101 εξετάσεις:
– 7 ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
– 15 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ
– 2 ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
– 8 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
– 18 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
– 9 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
– 8 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ – ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
– 2 ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ
– 21 ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ
– 2 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
– 6 ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
– 3 ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ

Παράλληλα, γιατροί της +πλευσης επισκέφτηκαν κατ’ οίκον ηλικιωμένη που είχε υποστεί έγκαυμα προκειμένου να φροντίσουν κατάλληλα το τραύμα της.
Στο σχολείο την ίδια ώρα η +πλευση παρέδιδε τα υλικά που είχαν ζητήσει οι λειτουργοί της εκπαίδευσης για να βελτιώσουν την δουλειά τους για τα παιδιά του νησιού.
Αργότερα, τα παιδιά του νησιού έπαιξαν, πρώτα από όλα στις Μικρές Κυκλάδες, την Κυκλαδούπολη, το νέο παιχνίδι που δημιούργησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το WWF για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών.
Όλες οι προγραμματισμένες δράσεις της +πλευσης στην Ηρακλειά ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι εθελοντές είχαν λίγη ώρα ξεκούρασης, μέχρι τον επόμενο προορισμό.

Σε επικοινωνία μας με την +πλευση ήταν θετικοί και για επίσκεψη στην Σίφνο εάν χρειασθεί αρκεί να προσκληθούν από κάποιο επίσημο φορέα,Δήμο,Συλλόγους κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ