Διάπλους 2019: Φροντίσαμε την υγεία της μοναδικής μόνιμης κατοίκου στην Κίναρο την ώρα που έπρεπε!

Το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ιατρική φροντίδα την ώρα της ανάγκης έγινε ξεκάθαρο κατά την έκτακτη προσέγγιση των φουσκωτών της +πλευσης στην Κίναρο της μίας μόνιμης κατοίκου…

Κατά την εξέλιξη του Διάπλου 2019, τα φουσκωτά και οι εθελοντές της +πλευσης πέρασαν έξω από την Κίναρο και παρότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη δράση στο νησί, αποφάσισαν να μπουν στον στενό όρμο που φιλοξενεί το μοναδικό σπίτι της μοναδικής κατοίκου του νησιού, της 74χρονης κας Ειρήνης. Και όπως αποδείχθηκε, η επιλογή αυτή ήταν κρίσιμη.

Η κα Ειρήνη ζει πλέον μόνη της στην Κίναρο (ή το Κίναρος κατά άλλους) με την περιστασιακή συντροφιά του γιου της Γιώργου. Όπως αντιληφθήκαμε φτάνοντας, είχε τραυματιστεί στο πόδι, ένα δεκαήμερο νωρίτερα, με αποτέλεσμα να προκληθεί βαθύ θλαστικό τραύμα στην πρόσθια επιφάνεια της κνήμης.

Το τραύμα αυτό κανονικά θα χρειαζόταν συρραφή, αλλά λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες ζει στο νησί, έμεινε ανοιχτό. Έτσι, προκλήθηκε μόλυνση και βαριά κυτταρίτιδα σε όλη την κνήμη.

Μέλη της ιατρικής ομάδας της Σύμπλευσης προχώρησαν σε χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος και της εδόθη διπλή αντιβίωση. Έκτοτε, οι εθελοντές φρόντισαν να υπάρχει τακτική επικοινωνία για να ενημερωθεί η ιατρική ομάδα για την πορεία της αποθεραπείας της, που εξελισσόταν ομαλά μέχρι και την επιστροφή της αποστολής στην Αττική.

Στην Κίναρο φροντίσαμε να αφήσουμε και μερικά… δώρα για την κα Ειρήνη, βλαστόφυτα διάφορων ειδών που ο γεωπόνος της +πλευσης μεγάλωσε από παραδοσιακούς σπόρους των νησιών του Αιγαίου για να αντέχουν τις καιρικές συνθήκες του τόπου.

Όπως είπε ο ίδιος φεύγοντας στην κα Ειρήνη και τον γιο της, περιμένουμε πλέον να περάσουμε το Καλοκαίρι, να μας φιλέψει μία φέτα καρπούζι…

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ