Η Υγεία αποτελεί τον πιο σημαντικό τομέα για τη ζωή των κατοίκων σε μία περιοχή. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε νησιά όπου την χειμερινή περίοδο οι κινήσεις είναι μειωμένες σημαντικά… Στη Μύκονο, γίνεται μία προσπάθεια απ όλους ώστε να μπορέσει το Κέντρο Υγείας του νησιού να αναβαθμιστεί. Από τη μία έχουμε την δημοτική αρχή που προσφέρει κίνητρα σε γιατρούς ώστε να έρθουν το “νησί των ανέμων” κι από την άλλη έχουμε την βούληση που δείχνει η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για να στελεχωθεί όσο γίνεται καλύτερα το Κέντρο Υγείας. Και μέσα σε τρία χρόνια οι αριθμοί δείχνουν την πραγματκότητα. Από τους 6 γιατρούς του 2015 έχουμε φτάσει στους του 2019…

Και η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Ντίνα Σαμψούνη με ανοιχτή της επιστολή, αναφέρει το τι έχει γίνει στο Κέντρο Υγείας του νησιού… Αναλυτικά ” Η ισχυρή βούληση της Διοίκησης της 2ης ΔΥΠΕ για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Μύκονο και οι συντονισμένες ενέργειές της, σε σύμπραξη με την ΔΕ του ΚΥ, επισφραγίστηκε με αριθμούς.

Ενώ το 2015 η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, περιορίζονταν σε μόνο 6 γιατρούς, το 2019, περιλαμβάνει 19 γιατρούς, δημιουργώντας την καλύτερη συνθήκη από το έτος ίδρυσής του. Η αριθμητική παράθεση είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που καταβάλεται απρόσκοπτα μέσα στις δύσκολες συνθήκες των τοπικών μας ιδιαιτεροτήτων, δημοσιονομικών περιορισμών αλλά και της παρεμβολής διαφόρων εμποδίων.

Αυτή είναι και η απάντησή μας απέναντι στην παραπληροφόρηση, συκοφάντηση και απαξίωση που έχουμε υποστεί τον τελευταίο καιρό. Στην επιχείριση παραπληροφόρησης με αήθεις ψευδείς αναφορές για βασικές ελλείψεις απαντάμε με την απόλυτη επάρκεια του ΚΥ Στην προσπάθεια δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων για απουσία του κεντρικού κράτους, απαντάμε με την επισήμανση ότι η λειτουργία, οι προσλήψεις,οι εγκρίσεις και οτιδήποτε αφορά τις δομές υγείας αποτελούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ αρμοδιότητα του Υπ. Υγείας και επί του προκειμένου της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Διοικήτρια κ. Ιορδανίδου, τον Υποδιοικητή κ. Αντύπα αλλά και όλο το προσωπικό της 2ης ΔΥΠΕ, για την άμεση πάντα ανταπόκρισή τους και επιμονή τους, καθώς και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που μένουν πάντα πιστοί και αταλάντευτοι στην έννοια της δημόσιας υγείας και προσηλωμένοι στην προσφορά τους στον πολίτη-ασθενή στις δύσκολες συνθήκες που προσδίδει η νησιωτικότητα. Ο δρόμος είναι ακόμη μεγάλος, συνεχής και ανηφορικός αφού ο ορθός ρεαλισμός για μας στοχεύει στο αδύνατο. Τα πρώτα αποτελέσματα μας δικαίωσαν.

Τέλος, συνεχίζουμε να δηλώνουμε παρόντες στην μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια, ψάχνοντας πάντα πρακτικές συμπόρευσης με την κοινωνία και όλους τους φορείς”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ