Χθές το πρωί βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να γράψουμε για δυο προσλήψεις που έγιναν στο ιατρείο Σίφνου.Ας ελπίσουμε πως έγινε μια αρχή και πως σύντομα θα έχουμε και προσλήψεις ιατρών που τόσο ανάγκη εχουμε αφού ισως για πρώτη φορά μένει ολο το νησι με έναν μόνο γιατρό τόσο μεγάλο χρονικο διαστημα.
Ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά πως δεν μας ενδιαφέρουν τα κομματικά και τα πολιτικά αλλά το αποτέλεσμα για το καλό του νησιού μας.
Για τον λόγο αυτό βλέποντας κάποια σχόλια στο FACEBOOK που έχουν να κανουν μάλλον με πολιτικούς λόγους ή σκοπιμότητες ρωτήσαμε τον Κυριο Χρήστο Κυμπιζή να μας πεί για την επιστολή που είχε στείλει για το ιατρειο Σίφνου αλλά και για καποια αρνητικά σχόλια.

Ο Χρηστος Κυμπιζης μας απάντησε τα εξής:

«η επιστολή του Μαΐου με τις ελλείψεις και τις ανάγκες του Ιατρείου συντάχθηκε με τη βοήθεια του συλλόγου ιατρείου. Αμέσως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την έστειλαν στο υπουργείο και στη συνέχεια η κυβέρνηση προχώρησε στις δυο προσλήψεις»

Για κάποια αρνητικά σχόλια στο Facebook είπε πως: Είναι αναμενόμενα από όλες τος πλευρες. Δεν θέλω να συμμετέχω. Έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε από ειρωνείες, προσβολές και επιθέσεις από το Facebook.

Ξεκαθαρισα πως η κοινωνία απαίτησε, και μεσω του aigaio365 και του kaipoutheos προωθήθηκε το μήνυμα εκεί που πρέπει. Έγινε ένα καλό πρώτο βήμα. Πρεπει να προσπαθήσουμε όλοι για τα επόμενα. Δεν έχει σημασία το ποιος έκανε τι, αλλά το ότι πλέον έχουμε τη δύναμη να ακουγόμαστε όλοι και να πετυχαίνουμε.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν εμάς σαν kaipoutheos.gr και μόνιμοι κάτοικοι Σίφνου δεν μας ενδιαφέρει που ανήκει ο καθένας,(την συγκεκριμένη περίοδο κυβέρνηση ειναι ο Σύριζα άρα αυτός έκανε τις προσλήψεις.)
Εμάς μας ενδιαφέρει ποιός θα ενημερώσει τους υπευθύνους(οχι μόνο για το ιατρείο αλλά για ολα τα θέματα)και θα απαιτήσει οπου χρειαστεί να ικανοποιηθουν τα δίκαια αιτήματα μας.
Θυμόμαστε ότι εκείνη την περίοδο και ο Δήμαρχος Σίφνου ειχε μιλησει στην Σύρο για τις ελλείψεις του Ιατρείου συγκεκριμένα:
➢ τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου με το απαραίτητο ιατρικό και παρα-ιατρικό προσωπικό (όχι μόνο βάσει του ΟΕΥ του Ιατρείου, αλλά βάσει των πραγματικών αναγκών, για την εύρυθμη λειτουργία του) με την πρόσληψη:
• 1 Διευθυντή Επιμελητή Α’ ή Β’
• 1 Γενικού Ιατρού (αν αυτή η πρόσληψη δεν ειναι εφικτή, ζητήθηκε η επαναδημιουργία 2 θεσης αγροτικού ιατρού)
• 1 Παιδίατρου
Επισης, ζήτησε τη συνδρομή και τη μέριμνα των υπουργών στην δυνατότητα πρόσληψης:
• 1 Βοηθου ακτινολόγου
• 1 δεύτερης Νοσηλεύτριας
• 1 μόνιμης καθαρίστριας
• 1 δεύτερου Οδηγού ασθενοφόρου

➢ την αναβάθμιση του ΠΠΙ σε Κέντρο Υγείας, με την επίσπευση της διαδικασίας από τη 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ www.kaipoutheos.gr)
Συγκεκριμένα είμαστε και με τον Χρήστο Κυμπιζή και με τον Δήμαρχο Σίφνου και με όποιον άλλο προσπαθεί για κάτι καλό,θέλουμε να συνεχίσουν ο καθένας από το πόστο του.
Στην υγεία δεν χωράνε παζάρια,πόσο μάλλον αν εσύ και τα παιδιά σου ζείς πάνω σε ενα βράχο χωρίς καθημερινά δρομολόγια και σίγουρα υπολογίζεις στο φιλότιμο του εκάστοτε γιατρού μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ