Tην Τρίτη 25/12 αρχικά αναμένεται η μέρα να ξεκινήσει με νεφελώδη καιρό και στην συνέχεια προς το μεσημέρι θα έχουμε βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης μέχρι τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε κάθετη πτώση σε σχέση με την Δευτέρα κατά 7 βαθμούς καθώς η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 26/12 αναμένεται νεφελώδης καιρός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνονται κάποιες βροχές ασθενούς έντασης με την μορφή χιονόνερου τις βραδινές ώρες, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και κάποια φαινόμενα κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα λόγω συγκλίσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ισχυροί αρχικά στα 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι και μετά στα 7 με 8 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά του νομού ίσως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη, και η ελάχιστη τους 5 βαθμούς Κελσίου. Η αίσθηση του κρύου την Τετάρτη θα είναι αρκετά έντονη λόγω του παγερού βοριά και η αίσθηση της θερμοκρασίας μπορεί να είναι ακόμα χαμηλότερη.
Από Πέμπτη 27/12 μέχρι Κυριακή 30/12 αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και κάποια διαστήματα νεφώσεων χωρίς φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, αλλά εξασθενημένοι στα 3 με 4, τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου μέγιστη, ωστόσο την νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει κρύο ιδίως τις ημέρες που θα επικρατεί ξαστεριά, καθώς η ελάχιστη θα πέφτει στους 10 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος μακροπρόθεσμα υπάρχει πιθανότητα για νέα ψυχρή κατάβαση στην Χώρα μας την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα το διάστημα 31/12 με 2/1/19, αλλά λόγω χρονικής απόστασης και μη ακριβών προγνωστικών δεδομένων ακόμη θα το δούμε προς τα τέλη της εβδομάδας και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Η προγνωστική ομάδα των Μετεωρολογικών Νέων Ερμούπολης σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα!!!

Επιμέλεια: Προγνωστική ομάδα Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης

Νίκος Πίταούλης , Τάσος Λ.

Advertisements