Με ευχαρίστηση διαβάσαμε σήμερα την παρακάτω είδηση για δύο προσλήψεις(δυο κατοίκων Σίφνου που σημαίνει πως δεν θα ζητήσουν μετάθεση) στο Ιατρείο της Σίφνου.Συμφωνούμε απόλυτα με το παρακάτω κείμενο του Χρήστου Κυμπιζή που δημοσιεύθηκε σήμερα στο aigaio 365 και σίγουρα όπως γράφει υπάρχουν ακόμα καίριες και σημαντικές ελλείψεις που πρέπει πάση θυσία να καλυφθούν.
Να θυμίσουμε ότι τους τελευταίους δύο μήνες το Ιατρείο ολόκληρου το νησιού έχει μείνει μόνο με έναν(ήρωα όπως τον χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι)γιατρό ο οποίος κυριολεκτικά όλο το 24ωρο είναι με το τηλέφωνο στο χέρι.
Από όσο θυμόμαστε είναι ίσως η πρώτη φορά που για τόσο πολύ χρονικό διάστημα συμβαίνει αυτό και το χειρότερο δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει ακόμη,τουλάχιστον δεν έχουμε δει κάποια επίσημη ενημέρωση.
Η κατάσταση αυτή δεν τιμάει κανέναν μας,από τον τελευταίο κάτοικο μέχρι τον πρώτο ”αρχοντα”του νησιού,όταν κάνουμε ολόκληρο θέμα ενα απαγορευτικό πχ η΄ενα πέναλτι στα αθλητικά δεν κάνουμε θέμα την υγεία μας και των παιδιών μας.
Φύσικά από την άλλη πλευρά αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους το παλεύουν,όπως για παράδειγμα ΤΟ ΣΜΑΡΙ που έδωσε χρηματικό ποσό μετά από παζάρι στο Ίδρυμα Πρόκου για τις αερομεταφορές,στον Σύλλογο του Ιατρείου που κι αυτός παλεύει όσο μπορεί και φυσικά στους κατοίκους που προσφέρουν,αλλά και σε άλλους συλλόγους που ίσως έχουν συνεισφέρει και μας διαφεύγουν.Μεγάλη υπηρεσία έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν φυσικά και οι ιδιώτες γιατροί που έρχονται τα Σαββατοκύριακα με φουρτούνες και αρκετές ώρες ταξιδιών.
Ας ελπίσουμε πως οι σημερινές προσλήψεις θα ειναι η αρχή για τουλάχιστον 2 ακόμα ιατρών.

Να πούμε ότι ο Χρήστος Κυμπιζής μας ξεκαθάρισε πως η ανοιχτή επιστολή του στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετέφερε τα λογικά αιτήματα του κόσμου και έγινε με τη συννενόηση του συλλόγου στήριξης ιατρείου,

Επίσης να πούμε πως αυτά που γράφουμε είναι οι εντελώς προσωπικές μας απόψεις και δεν εκπροσωπούμε κανέναν.
Να θυμίσουμε ακόμα ότι παλιά υπήρχαν εποχές που το ιατρείο μας εκτός από τον παθολόγο και διευθυντή κύριο Μακαρώνα είχε και ακόμα 2 αγροτικούς,έναν ορθοπεδικό,έναν παιδίατρο,2 νοσοκόμες,και μαμή την ακούραστη Βάσω.
Και τέλος να πούμε ότι η σελίδα μας δίνει βήμα σε όποιον θέλει να στείλει επιστολή για το συγκεκριμένο αλλά και οποιοδήποτε θέμα ,ενυπόγραφα πάντα.
Ακολουθεί το σημερινό αρθρο που διαβάσαμε στο aigaio365:

Μετά την ανοιχτή επιστολή του  Aigaio365 στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου και τιςπαρεμβάσεις στο αναπτυξιακό συνέδριο στη Σύρο, γίνονται πράξη κάποια από τα αιτήματα της κοινωνίας της Σίφνου. Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο αναλαμβάνουν μία ακόμη νοσηλεύτρια και ένας χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος.

Σίγουρα δεν καλύφθηκαν ούτε κατά διάνοια όλα τα αιτήματα. Σιγουρα υπάρχουν ακόμα καίριες και σημαντικές ελλείψεις, όμως χρειάστηκε μια ανοικτή επιστολή και λίγο …πίεση στον αναπληρωτή υπουργό για να γίνει ένα βήμα εμπρός.

Φαίνεται πως όταν οι κοινωνίες απαιτούν και όταν οι διοικήσεις θέλουν, μπορούν να πετύχουν πολλά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Νάξος, η Σύρος και η Σαντορίνη, όπου τα τελευταία χρόνια το επίπεδο των υπηρεσιών Υγείας έχει ανέβει κατακόρυφα. Σε αυτό βεβαίως έχουν συμβάλει τόσο οι εξαιρετικοί διοικητές των Νοσοκομείων, οι οποίοι μάχονται για το καλό των μονάδων τους, όσο και η τοπική κοινωνία. Χαρακτηριστικο παράδειγμα οι κινητοποιήσεις των Σαντορινιών, που δεν άφησαν την προηγούμενη κυβέρνηση να ξεπουλήσει το Γ.Ν. Θήρας. Εννοείται πως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ηγεσίες του υπουργείου και της ΥΠΕ.

Επιβάλλεται οι κοινωνίες και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να αγωνίζονται και να προωθούν τα αιτήματα τους. Να διεκδικούν με κάθε τρόπο τα δικαιώματά τους. Είτε πρόκειται για θέματα υγειας, είτε για θέματα ναυτιλίας, είτε για οτιδήποτε..

Στη Σίφνο το πρώτο (μικρό) βήμα έγινε. Είναι στο χέρι ΟΛΩΝ μας να υλοποιήσουμε και τα επόμενα.

Εδώ αναλυτικά η ανοικτή επιστολή προς Ξανθό και Πολάκη από τις 28/5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ