Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στη Σύρο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ σκάφους ”POLARIS” σημαίας ΗΠΑ, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 0,3 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Σύρου.
Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Ρ – Α/Κ «ΟΥΡΑΝΙΑ» Λ.Σ. 798 καθώς και το Α/Κ σκάφος «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Χ. 84 με τη συνδρομή του οποίου το ”POLARIS” ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια συνοδεία του Π.Λ.Σ. στο λιμάνι της Σύρου.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο της Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους στη Μύκονο

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου βραδινές ώρες προχθές, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ «TRAMONTANA» σημαίας Μ. Βρετανίας, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα Μυκόνου, με δύο επιβαίνοντες.
Στην περιοχή έσπευσε Ρ/Κ σκάφος όπου με τη ρυμούλκησή του κατέπλευσε στο λιμένα Μυκόνου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πτώση πρυμναίου καταπέλτη Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου βραδινές ώρες προχθές, για την θραύση του δεξιού συρματόσχοινου συγκράτησης πρυμναίου καταπέλτη του Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΝΕΑΡΧΟΣ» Ν.Π. 12368, με αποτέλεσμα την καθαίρεση του καταπέλτη στο κενό.
Το πλοίο κατέπλευσε στη Σύρο προερχόμενο από το λιμένα Λαυρίου και θα απέπλεε για λιμένες Τήνου, Μυκόνου και Θήρας, για εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου.
Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΕΑΡΧΟΣ» μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από αναγνωρισμένο Οργανισμό.

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σύρο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, επί της οδού Ακτή Στρατάρχου Παπάγου Ερμούπολης Σύρου, όταν 18χρονος οδηγός μοτοποδηλάτου έχασε την ισορροπία του και έπεσε επί του οδοστρώματος.
Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο τραυματισμός του 18χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύρου.

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες προχθές, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

– 47χρονου, από το λιμένα Αμοργού στο λιμένα Νάξου, με το Τ/Ρ-Ε/Π «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.N. 64,
– 72χρονου και 45χρονου, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
– 17χρονης, από λιμένα Ίου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΤΕΛΙΟΣ» Ν. Ίου 16.

Επίσης:

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες χθες, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 50χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

πηγή  parosin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ