Παλιές καλές στιγμές φαίνεται πως θα ζήσει φέτος ο πλατύ γιαλός της Σίφνου.Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει κάποιος κάνοντας μια απλή βόλτα.
Ας δούμε με φωτογραφιές και λίγα λόγια τι εννοούμε.

Βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και καλού συντονισμού από αρμοδίους,υπευθύνους αλλά και κατοίκους,κάτι που κατά την γνώμη μας δείχνει ότι όταν θέλουμε όλα γίνονται.

Κατ αρχήν να πούμε ότι ο πλατύ γιαλός είναι από τα λίγα μέρη της Σίφνου που έχει πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Είναι επίσης από τα λίγα μέρη που έχει 3 τουλάχιστον μεγάλους τόπους στάθμευσης,αλλά και τα σκουπίδια και η ανακύκλωση είναι μέσα σε αυτούς και όχι στο κεντρικό δρόμο.

Έχει γήπεδο 5Χ5 αλλά και παιδική χαρά.

Έχει το ασφαλέστερο,μεγαλύτερο και με πολλές ευκολίες λιμάνι για κότερα,σκάφη,αλιευτικά και βάρκες.

Η παραλία μεχρι και πριν λίγες μέρες δεν ηταν σε καλή κατάσταση.Είχε μικρύνει αρκετά αλλά και είχε βγάλει πέτρες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη αλλά και επικίνδυνη η είσοδος και έξοδος των κολυμβυτών.

Φυσικά δρόμοι πλατείες κλπ είναι πεντακάθαρα όπως και σε όλη την υπόλοιπη Σίφνο εξάλλου.

Τώρα όπως βλέπουμε δεν έχει καμμιά σχέση με πρίν.Μεγάλωσε αρκετά αλλά και οι πέτρες σκεπάστηκαν από την άμμο αφού έγιναν οι καλάλληλες ενέργειες χωρίς να χαλάσει ή αλλοιωθεί το παραμικρό

Φυσικά η παραλία έχει γαλάζια σημαία που σημαίνει πως υπάρχει και βιολογικός καθαρισμός,αλλά και οργανωμένες ξαπλώστρες του Συλλόγου Η ΠΡΟΟΔΟΣ αλλά και ιδιωτικές.Επίσης υπάρχει μονάδα αφαλάτωσης,αρα επάρκεια νερού.

Για όλα τα παραπάνω έχουν συμβάλει και εργαστεί ο σύλλογος πλατύ γιαλού Η ΠΡΟΟΔΟΣ,ο Έπαρχος Σίφνου Νικόλαος Βενάκης,το Λιμενικό ταμείο Σιφνου,ο Δήμος Σίφνου,οι κάτοικοι,αλλά και αρκετοί εθελοντές και δωρητές.
Καλή διαμονή και καλές διακοπές στους επισκέπτες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πράγματι έχει γινει προσπάθεια με τις υποδομές πίσω από την ανάβαση του κύματος αλλά μπροστά εκεί που βρέχει το κύμα είναι της παρανομίας το ανάγνωσμα με την καταπάτηση του Αιγιαλού. Επιπλέον κοντά στο Ομέγα 3 γίνεται το έλα να δεις με κάποιον που βγάζει πολυθρόνες πλαστικές στην άμμο (νόμιμα, ή όχι ;; )με "ωραίους" (beautiful people !) που ριπαίνουν ασύστολα την αμουδιά … οπου δεν υπάρχουν αρκετά τασάκια ούτε κάδοι. Κάθε μέρα μαζέυω πουλάχιστον 20 πλαστικά σκουπίδια για να μην πάνε πάνε στη θάλασσα.

    Ευτυχώς στον Πλατύ Γυαλό δεν πλησιάζουν τα κόττερα βέβαια γιατί στη Χρυσοπηγή και τη Φασολού η κατάσταση είναι αφόρητη για τους κολυμβητές: Οι θαλαμηγοί πλησιάζουν θρασύτατα τους λουόμεντους (ειδικά μετά τη δύση του ήλιου) παραβιάζοντας το νόμο για ελάχιστη απόσταση καθώς οι αρχες σφυρίζουν αδιάφορα ! To Λιμενικό τί κάνει αλήθεια; Δεκάδες έφηβοι Γάλλοι και άλλοι παίζουν στη Φασολού και στη Χρυσοπηγή και βουτάνε κάθε τόσο στο μισοσκόταδο. Ειναι απορίας άξιο πώς δενέχει γίνει ακόμα κάποιο ατύχημα.

    Ει μη τί άλλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ