Στη δεύτερη ημέρα του Περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου για θέματα Υγείας, παρουσια του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθου και του Αναπληρωτη Υπουργου κ. Πολάκη, παρέμβαση έκανε ο Δημαρχος Σιφνου ζητώντας αμεσα: ➢ τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου με το απαραίτητο ιατρικό και παρα-ιατρικό προσωπικό (όχι μόνο βάσει του ΟΕΥ του Ιατρείου, αλλά βάσει των πραγματικών αναγκών, για την εύρυθμη λειτουργία του) με την πρόσληψη:
• 1 Διευθυντή Επιμελητή Α’ ή Β’
• 1 Γενικού Ιατρού (αν αυτή η πρόσληψη δεν ειναι εφικτή, ζητήθηκε η επαναδημιουργία 2 θεσης αγροτικού ιατρού)
• 1 Παιδίατρου
Επισης, ζήτησε τη συνδρομή και τη μέριμνα των υπουργών στην δυνατότητα πρόσληψης: 
• 1 Βοηθου ακτινολόγου
• 1 δεύτερης Νοσηλεύτριας 
• 1 μόνιμης καθαρίστριας
• 1 δεύτερου Οδηγού ασθενοφόρου


➢ την αναβάθμιση του ΠΠΙ σε Κέντρο Υγείας, με την επίσπευση της διαδικασίας από τη 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας

Στην 2η Παράλληλη Συνεδρία για θέματα Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, παρουσια του Υπουργού Επικράτειας κ. Φλαμπουραρη και του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Κορκολή, ο Δημαρχος Σιφνου αναφέρθηκε στα εξής:
➢ Αποχέτευση Βαθιού, ζητώντας την επίσπευση της διαδικασίας λόγω εξεύρεσης Δωρεάς απο ιδιώτη για το σύνολο των μελετών και του έργου 
➢ Αποχέτευση Χερονησου & Φαρου, ζητώντας την εξεύρεση χρηματοδότησης  
➢ Κατασκευή Υδατοδρομίου, αναφεροντας οτι οι σχετικες μελέτες έχουν ολοκληρωθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Σίφνου 
➢ Δημιουργία δικτύου αερομεταφορών με ελικόπτερα, κατόπιν της επικοινωνίας που είχε  με το διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο γι’ αυτή την προοπτική και μετά την ενημέρωση ότι με το παρόν νομοθετικό πλαίσιο είναι ανέφικτη η κατασκευή αεροδρομίου στο νησί μας.

Τέλος, σε κατ ιδιαν συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φαμελλο, τέθηκε το θέμα της άμεσης ολοκλήρωσης κατασκευής του ΧΥΤΑ Σίφνου καθώς και της επιταχυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, για την υπογραφή απο τον Υπουργό της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων (ΜΠΕ) του έργου “Διαμόρφωση λιμένος Καμαρών”.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ