Έληξε η δημοσκόπηση μας για την ακτοπλοικη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων.

Οπως βλέπετε την δημοσκόπηση την είδαν περίπου 7000  .Βέβαια ψηφισαν πολλοι λιγότεροι.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προσωπική εκτίμηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων,σεβόμενοι πάντα την γνώμη και την άποψη του καθενός και ιδιαίτερα όσων ψήφισαν .Ξεκαθαρίζουμε οτι δεν υποστηρίζουμε καμμιά εταιρία,ή μάλλον υποστηρίζουμε όλες τις εταιρίες που ερχονται στην γραμμή μας.
Θα κάνουμε την ανάλυση σύμφωνα με την θέση που πήραν.

1. AEGEAN SPEEDLINES 46,7%.Πρώτη και με διαφορά,οι λόγοι ειναι οι εξής

α. Το SPEED RUNNER3 είναι ενα απο τα καλύτερα ταχύπλοα της Ελλάδας.
β.Είναι σχεδόν πάντα στην ώρα του
γ. Ανακοινώνει απο νωρίς τα δρομολόγια με σπανιότατες αλλαγές.
δ.Τα τελευταία χρόνια φεύγει τελευταίο(απο ταχύπλοα) απο την γραμμή μας (Νοέμβριο.Να δούμε αν το κανει και φέτος)εισακούωντας τα αιτήματα μας παρόλο που μπαίνει μέσα αποδεδειγμένα.

2.ΖΑΝΤΕ FERRIES 25,2%.Δεύτερη θέση,αρκετά καλή,οι λογοι είναι οι εξής

α.Στα αρκετά χρόνια που είναι στην γραμμή δύσκολα χάνει λιμάνι παρόλο που είμαστε η γραμμή με τα δυσκολότερα λιμάνια της Ελλάδας.(ας θυμηθούμε τι σημαίνει να μην πιάσει το πλοίο,πχ στην Σίφνο,πας Μήλο,περνάει την επόμενη,μερικές φορές δεν έπιανε πάλι και πήγαινες Πειραιά αφού ετρωγες τουλάχιστον 16 ώρες φουρτούνα έχοντας μαζί ηλικιωμνένους,άρρωστους ή μωρά,ενώ είχες κι άλλες 6 με 8 ώρες ταξίδι,δηλαδη 22 με 24 ωρες.)
β.Είναι χειμώνα καλοκαίρι στην γραμμή,όταν οι άλλες εταιρίες εχουν φύγει.
γ. Με την αντικατάσταση του ΚΑΛΒΟΣ απο το ΣΟΛΩΜΟΣ εξυπηρητέθηκαν τα φορτηγά και γενικά τα αυτοκίνητα που άλλες χρονιές είχαν τεράστια προβλήματα.
δ.Μειονέκτημα για κάποιους που ίσως έχασε ψήφους οι χαμηλές ταχύτητες.

3.HELLENIC SEAWAYS
Τρίτη θέση 17.4%(ίσως μπορουσε και παραπάνω),οι λόγοι είναι οι εξής

α.Έχει το ΑΡΤΕΜΙΣ,το πλοίο που τον χειμώνα που η γραμμή ξεχνιέται απο όλους είναι το πλοίο που μας ενώνει με τα άλλα νησιά,μερικές φορές και εκτελώντας χρέη πλωτού ασθενοφόρου.Βέβαια ακόμη και το καλοκαίρι μας ενώνει με νησιά όπως η Πάρος,δυστυχώς μόνο αυτό
β.Το ΗΕLLENIC HIGH SPEED.Ενα ταχύπλοο που κάνει καθημερινά Σίφνο,Ιο Σαντορίνη(αν και ακούγεται ότι ισως σταματήσει).Πρίν δυο χρόνια έκανε ενδοκυκλαδικά αντικαθιστώντας για λίγο το ΑΡΤΕΜΙΣ.
γ.Δυο  λόγοι  που δεν πήρε παραπάνω στην ψηφορία ίσως είναι ότι φέτος σταμάτησε το ΑΡΤΕΜΙΣ περίπου 40 μέρες τον χειμώνα χωρίς αντικατάσταση,και με το HELLENIC HIGH SPEED ενώ είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τέλος Μαρτίου,ένα μήνα πρίν το άλλαξε και ξεκίνησε τέλος Μαιου.
δ.Γενικά έχει καλά πλοία,συμβατικά και ταχύπλοα.

4.ΚΑΜΜΙΑ.6.4%
Εδώ ίσως ψήφισαν κάποιοι δυσαρεστημένοι,οι περισσότεροι εχουν ψηφίσει εκτός απο το ΚΑΜΜΙΑ και άλλη εταιρία.

5.SEA JET 4,1%
Πέμπτη θέση για τους εξής λόγους

α.Για περίπου ένα μήνα(Μαιο)είναι η μοναδική εταιρία που έχει καθημερινά δρομολόγια για Πειραιά και άλλα νησιά.
β.Γρήγορα τα ταχύπλοα,δένουν γρήγορα στα λιμάνια,χωρίς άγκυρα,πολλές μανούβρες  και αυτοκίνητα.Με  μειονέκτημα όταν εχει καιρό κουνάνε παραπάνω απο τα υπόλοιπα λόγω μεγέθους.
γ.Είχε πεί ότι θα μπεί το NAXOS JET αλλά τελευταίες μέρες το αντικατέστησε με το  μικρότερο SUPER JET
δ.Δεν μεταφέρει αυτοκίνητα,μέχρι στιγμής τουλάχιστον,γιατί μάλλον σύντομα θα μπεί στην γραμμή και το PAROS JET το οποίο θα μεταφέρει

Υ.Γ. Οι παραπάνω λόγοι είναι μόνο προσωπική μας άποψη.Τιμάμε και υποστηρίζουμε όλες τις εταιρίες γιατί τα νησάκια μας εξαρτώνται απο αυτές και προσπαθούμε(όσο γίνεται τουλάχιστον) να μην γινόμαστε καπετάνιοι απο τον καναπέ μας με την παραμικρή καθυστέρηση ή αβαρια.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ