Προβληματισμός για την ώρα αναχώρησης των δύο ταχυπλόων που θα συνδέουν Πειραιά – Σύρο – Κυκλάδες

Η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για έγκριση των καθημερινών κυκλικών δρομολογίων που θα συνδέουν τον Πειραιά με πολλά από τα νησιά των Κυκλάδων μέσω των ταχύπλοων της Golden Star Ferries, Superspeed και Supercat, είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις.

Αφενός προσθέτει μια νέα γραμμή, άκρως εξυπηρετική για το επιβατικό κοινό των Κυκλάδων ενισχύοντας την ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νομού, αφετέρου όμως, δημιουργεί προβληματισμό ως προς την αρχική ώρα αναχώρησης των ταχυπλόων.

Όπως γράφτηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το ΣΑΣ δεν ενέκρινε την πρόταση της πλοιοκτήτριας εταιρίας για καθημερινή αναχώρηση των σκαφών στις 7 π.μ. (το ένα θα ξεκινάει από το λιμάνι του Πειραιά και το άλλο από την Σύρο και θα εκτελούν εναλλάξ το ίδιο δρομολόγιο) και την μετέφερε στις 10 π.μ.

Η Golden Star Ferries κατέθεσε νέο αίτημα αντιπροτείνοντας τα δρομολόγια να ξεκινούν στις13:00, η οποία όμως δύσκολα θα γίνει αποδεκτή. Ήδη, στα επίσημα πρακτικά του ΣΑΣ που δόθηκαν προ ημερών στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι τα δύο ταχύπλοα θα ξεκινούν το δρομολόγιό τους στις 10 π.μ.

Από την πλευρά της εταιρίας υπάρχει έντονος προβληματισμός, αφού θεωρεί ότι το ΣΑΣ και το υπουργείο Ναυτιλίας περισσότερο τιμωρούν παρά εξυπηρετούν την Golden Star Ferries με αυτή την απόφαση. Εντός των ημερών αναμένονται οριστικές εξελίξεις, αφού η αρχικώς προγραμματισμένη έναρξη των δρομολογίων είναι η 25η Μαΐου.
Πηγή  https://cyclades24.gr

Advertisements