Το ΣΑΣ με καθυστέρηση πέντε μηνών ενέκρινε τη δρομολόγηση των δύο ταχυπλόων της Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου στις γραμμές των Κυκλάδων. Υπάρχει όμως δυσαρέσκεια από την πλευρά της εταιρείας αφού της δόθηκε ώρα απόπλου στις 10 το πρωί ώρα την οποία δεν θεωρούν ανταγωνιστική.

Πρόκειται για τα ταχύπλοα Supercat και Superspeed που θα εκτελούν το δρομολόγιο Πειραιά-Κυκλάδες με κατάληξη το λιμάνι της Σύρου. Όταν το ένα θα αποπλέει από τον Πειραιά το άλλο θα λύνει κάβους από τη Σύρο.

Η Golden Star Ferries είχε ζητήσει ώρα αναχώρησης στις 07.00 από Πειραιά και από Σύρο και τελικά δόθηκε η 10η πρωινή. Εκπρόσωποι της εταιρείας είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι αφού η ώρα δεν είναι ανταγωνιστική: «Δεν έχει ξαναγίνει να σου δίνουν ώρα αναχώρησης τρεις ωρες μετά από το αιτηθέν ωράριο. Είναι σαν να σου λένε πάρε το δρομολόγιο αλλά μην το κάνεις».

Αναβολή μέχρι τις 12 Ιουνίου δόθηκε στο άλλο αίτημα της Golden Star για αλλαγή ωραρίου που αφορά την αναχώρηση από το Ηράκλειο στο πλαίσιο του δρομολογίου των Super Ferry και Super Ferry II στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Ίος-Σαντορίνη-Ηράκλειο. Ζήτησαν από 9.30 να μεταφερθεί στις 7.40 π.μ.

Στις 12 Ιουνίου θα εκδικαστεί στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης που έχει δώσει τα συγκεκριμένα δρομολόγια. Την προσφυγή κατέθεσε ο εκπρόσωπος της SeaJets Μάριος Ηλιόπουλος.

Πηγή  https://www.protothema.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ