Την παρακάτω δυσάρεστη είδηση την διαβάσαμε πρίν λίγο στο μεγαλύτερο site των Κυκλάδων.https://cyclades24.gr.Δεν ξέρουμε αν ισχύει ουτε μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά,η υγεία στις Κυκλάδες μας ενδιαφέρει όμως.
Δείτε παρακάτω

Την ώρα που το 60% των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου παραμένουν ακάλυπτες, καθώς οι παραιτήσεις ιατρικού προσωπικού συνεχίζονται, παρατείνεται η ενοικίαση της πολυτελούς κατοικίας που διαμένει ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΑΕΜΥ ΑΕ σε θέση αντιπροέδρου στο νοσοκομείο, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, γνωστός και ως «δεξί χέρι» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα όσα καταγγέλλει για μια ακόμη φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, στη Σαντορίνη.

Την ώρα που το 60% των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου παραμένουν ακάλυπτες, καθώς οι παραιτήσεις ιατρικού προσωπικού συνεχίζονται, παρατείνεται η ενοικίαση της πολυτελούς κατοικίας που διαμένει ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΑΕΜΥ ΑΕ σε θέση αντιπροέδρου στο νοσοκομείο, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, γνωστός και ως «δεξί χέρι» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο Σαντορίνης υπηρετούν 21 γιατροί σε σύνολο 49 οργανικών θέσεων, με το ιατρικό προσωπικό να παραιτείται λόγω εργασιακής εξουθένωσης αλλά και ανεπαρκούς αμοιβής, που τους αναγκάζει να μένουν στο κτίριο του πρώην Κέντρου Υγείας δεδομένου ότι δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο για κάποιο κατάλυμα στο πανάκριβο τουριστικό νησί.

Σύμφωνα με αρχείο που κοινοποιεί μαζί με την καταγγελία, στο νοσοκομείο υπηρετούσαν τρεις χειρουργοί εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν, τρεις γυναικολόγοι εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν και κανένας νεφρολόγος, αφού ο μοναδικός Νεφρολόγος παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ έναν μήνα αργότερα παραιτήθηκε και ο μοναδικός Οφθαλμίατρος. Ωστόσο, το νοσοκομείο διαθέτει ένα Παιδίατρο και σε βασικές ειδικότητες δύο γιατρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο 2018 λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/2016.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΜΥ ΑΕ, η μονομετοχική εταιρία του Δημοσίου που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, ενέκρινε πρόσφατα την παράταση του ενοικιαστηρίου τηςε πολυτελούς κατοικίας για ένα έτος (έως Μάιο 2019) για τη διαμονή Χαράλαμπου Πανοτόπουλου, στη Σαντορίνη, με αναπροσαρμογή του μισθίου στο ποσό των 475 ευρώ μηνιαία. Επίσης, ενέκρινε εκπαιδευτικά κονδύλια (660 ευρώ) για τον Γεώργιο Τσιαντή, διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου ώστε να μετεκπαιδευτεί επί θεμάτων της αρμοδιότητάς του στο Νοσοκομείο «Αττικό».

«Τελικά οι υποσχέσεις που έδωσε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου ότι οι γυναίκες του νησιού θα γεννάνε στον τόπο τους, οι νεφροπαθείς θα κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα θα γίνονται όλα τα χειρουργεία και έτσι θα σταματήσουν οι αεροδιακομιδές ασθενών, αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες και ψέματα. Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον. Οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη ότι «διόρισε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης τους φίλους του που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία».

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ