Κόντρα εχει ξεσπάσει για τις γραμμες των Κυκλάδων μετα το αίτημα των Αδελφών Στεφάνου της golden star ferries να δρομολογησουν τα δυο νεα τους ταχύπλοα. 
Δείτε τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εταιριών 
ΚΑΤΣΑΡΗΣΟ Βασίλης Κάτσαρης από την πλευρά των HSW δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εάν εγκριθεί η εκπρόθεσμη δρομολόγηση της Golden Star Ferries τότε θα αναγκαστούμε να τροποποιήσουμε τα δρομολόγιά μας και να μην προσεγγίσουμε σε νησιά με χαμηλή επιβατική κίνηση, όπως στο Κουφονήσι , στην Αιγιάλη της Αμοργού αλλά και στη Σίκινο και στη Φολέγανδρο. Η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι απαραίτητη καθόσον δημιουργεί ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον για τους σοβαρούς επενδυτές και τις σοβαρές εταιρείες οι οποίες συνδράμουν στην εξυπηρέτηση πολλών συγκοινωνιακών αναγκών. Εν κατακλείδι σε κάθε περίπτωση ο νόμος δεν αποκλείει την εκπρόθεσμη δρομολόγηση η οποία όμως θα πρέπει να αναζητηθεί σε γραμμές που δεν προσφέρονται πλοία και δεν εξυπηρετούνται οι ανάγκες των νησιών.»

ΔΕΠΑΣΤΑΣ

Ο Ιωάννης Δεπάστας εκπρόσωπος της Aegean Speed Lines επεσήμανε: «Το κομμάτι που εμείς εξυπηρετούμε στα δυτικές Κυκλάδες είναι μία αδύναμη γραμμή η οποία ξαφνικά γέμισε ταχύπλοα. Η καινούργια προσφορά χωρητικότητας δεν προσφέρει κάτι στα νησιά γιατί δεν έχουν υποδομές να εξυπηρετήσουν όλον αυτόν τον κόσμο. Θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Και θα δημιουργηθεί πρόβλημα για τις εταιρείες που δήλωσαν εγκαίρως τα δρομολόγιά τους».

ΣΤΕΦΑΝΟΥ


Ακολούθησε η τοποθέτηση του Γιώργου Στεφάνου: «Έχω μια αγανάκτηση. Δεν έχει ξαναγίνει, σε περίπτωση δυο νέων πλοίων να μην τους δίνεται άδεια δρομολόγησης. Δεν ζητάμε δρομολόγια για πλοία που υπήρχαν στη διάρκεια της χρονικής περιόδου που προβλέπει ο νόμος. Είμαστε με δύο νέα πλοία. Τα αγοράσαμε στα τέλη Οκτωβρίου και τον Δεκέμβριο στο ΣΑΣ ζητήσαμε τα δρομολόγια. Θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας. Φέρουν την ελληνική σημαία. Για αυτά τα δυο αιτήματα έχουν περάσει 5 μήνες από το προηγούμενο συμβούλιο του ΣΑΣ και δεν έχουν συζητηθεί. Σήμερα 8 Μαιου δεν έχουμε ανοίξει ακόμη τα πλάνα μας για να πουλάμε εισιτήρια.
Είμαστε τιμωρημένοι; Υπάρχει κάποιος λόγος που είμαστε τιμωρημένοι και επί πέντε μήνες δεν έχουν εγκριθεί τα δρομολόγια; Έχουμε έναρξη δρομολογίων στις 25 Μαίου και ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα πλάνα».

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Μάριος Ηλιόπουλος εκπρόσωπος της SeaJets δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ελπίζω να κρατιούνται λεπτομερή πρακτικά προκείμενου να μπορούμε να ξέρουμε τι έχει πει ο καθένας. Υπάρχει πλήρης σύγχυση στην Golden Star. Είπε ο κύριος Στεφάνου ότι για να δρομολογηθεί εκτάκτως ένα πλοίο δεν χρειάζονται έκτακτες συγκοινωνιακές ανάγκες ή δεν χρειάζεται να καλύπτονται οι γραμμές από τα ήδη δρομολογημένα πλοία. Αν βάζεις πλοίο όπου θες όποτε θες είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και όχι ελεύθερος ανταγωνισμός. Λες και το Αιγαίο είναι τράπουλα του κάθε παίκτη η για να παίζει όπως θέλει εκείνος. Επίσης άλλο το νεοναυπήγητο πλοίο και άλλο το 
νεοαποκτηθέν. Δεν μπορεί ένα νεοαποκτηθέν να μπαίνει σε δρομολόγια όποτε θέλει ο πλοιοκτήτης του».


Πηγη protothema.gr


Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ