ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

Σίφνος, 29 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΗΛΟΥ:

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΟΥ

Ο Δήμος Μήλου, αφού αξιολογήθηκε θετικά από τη Διαχειριστική Αρχή στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», με τίτλο «Δράσεις βελτίωσης των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών – Κέντρα Κοινότητας» του Άξονα Προτεραιότητας 4 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κέντρο Κοινότητας ΠΕ Μήλου, ξεκίνησε δυναμικά τη λειτουργία του, πρώτο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από τα πρώτα στην επικράτεια.

Εξυπηρετεί όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Κίμωλος) με προγραμματισμένες επισκέψεις σε τακτά διαστήματα. Απασχολεί έναν Ψυχολόγο, έναν Κοινωνικό Λειτουργό και ένα Διοικητικό Υπάλληλο.

Το Κέντρο Κοινότητας ΠΕ Μήλου, εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μήλου και σκοπός του είναι να διασυνδέσει τα ωφελούμενα άτομα με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Η συγκεκριμένη δομή έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση, διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρείς κεντρικούς άξονες:

Υποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη των πολιτών.

Συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής προστασίας.

Παροχή υπηρεσιών στην τοπική κοινότητα που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Ειδικότερα:

Πληροφόρηση και διασύνδεση των πολιτών.

Υποστήριξη κατά την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Συμβουλευτική υποστήριξη ατόμου και οικογένειας.

Ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης.

Διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

ΣΙΦΝΟΣ:

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μήλου, στο πλαίσιο υλοποίησης της λειτουργίας του σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Μήλου, επισκέφθηκε τη Σίφνο, στις 8 και 9 Μαΐου 2018, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τη συνάντηση συντόνισε η κα Μακαρούνα Άννα, Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σίφνου. Στόχος ήταν η ενημέρωση των παρευρισκομένων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας καθώς και η διαλογική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του. Υπήρξε ενημέρωση για τις ανάγκες του νησιού και συζητήθηκαν τρόποι οργάνωσης προγραμμάτων παρέμβασης σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε μία πρώτη φάση και με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες, προτάθηκε από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας η διοργάνωση ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία, με αποδέκτες γονείς και μαθητές.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:30 – 16:00 στον επάνω όροφο του «Γηροκομείου Μήλου».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 22870-22149.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ