Μόνο καλά λογια είχε να πεί για την Σίφνο ο πρωταθλητής Ελλάδος Δημήτρης Θεοδωρακάκος σε συνέντευξη του στο site http://www.allterrainrunners.gr.

Πως γεννήθηκε η ιδέα της διοργάνωσης ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Σίφνο;

Αρχικά, η Σίφνος έχει ένα αρκετά μεγάλο δύκτιο μονοπατιών, το οποίο υπάρχει στους τουριστικούς χάρτες.
Βέβαια, οι Σιφνιοί αμφιβάλω αν τα χρησιμοποιούν (για να μην παρεξηγηθώ, οι περισσότεροι εξ’ αυτών).
Ένας καλός φίλος λοιπόν, από την Σίφνο, ήθελε να ‘’παρακινήσει’’ τους συντοπίτες του και κυρίως τα παιδιά, να γυμνάζονται και να έχουν επαφή με την φύση, ώντας πατέρας όπου προσπαθεί και κάνει το ίδιο με την οικογένειά του…
Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα να διοργανώσουν ένα αγώνα στο όμορφο Κυκλαδίτικο νησί.
Κάποιους μήνες μετά μου είπε λεπτομέρειες για την διαδρομή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Για εμένα και θεωρώ και πάρα πολλούς ακόμα δρομείς, η εμπειρία ενός νέου αγώνα αποτελεί πάντοτε μια πρόκληση!
Και πως να μην ήταν, αφού η διαδρομή ήταν δεδομένο ότι θα έχει πέτρα, πάρα πολύ πέτρα… βασικό χαρακτηριστικό των Κυκλάδων. Σε αυτό λοιπόν, συνυπολογίζουμε τα 30χλμ απόστασης και τα 2000μ θετικής και αντίστοιχα αρνητικής υψομετρικής διαφοράς.

Αν μη τι άλλο, το διασκεδάσαμε!
Απίστευτη θέα υψηλότερα, στο Αιγαίο, στα εξωκλήσια και τους πανέμορφους οικισμούς και χωριά, την οποία βέβαια δεν μπορείς να καταλάβεις ή να περιγράψεις, αν δεν το νιώσεις/δεις. Χαμηλότερα, ζέστη, πέτρα, πέτρα και λίγο χώμα. Ο συνδιασμός όλων των παραπάνω στήνουν ένα μοναδικής ομορφιάς, απόλαυσης και δυσκολίας σκηνικό που απλά περιμένεις την επόμενη φορά να το ξαναζήσεις…

Πως μπήκαν οι σωστές βάσεις;

Η διοργάνωση μας ζήτησε, μαζί με την Γλυκερία, να κάνουμε μια ομηλία στο Λύκειο του νησιού, με στόχο την προώθηση του αθλητισμού και βέβαια του τρεξίματος.
Αυτό που μας έκaνε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν το πόσο ενημερωμένα και πόσο στοχευμένες απορίες είχαν τα παιδιά. Ήταν βέβαια αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που έχουν κάνει οι εκπαιδευτικοί και η γυμνάστριά τους, όπου ήταν έκδηλη πόση ’’αδυναμία’’ της είχαν τα παιδιά. Όλα!

Ήταν επιτυχημένη διοργάνωση;

Η διοργάνωσή ήταν εν τέλει επιτυχημένη για τον απλούστατο λόγο της συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοίκησης.
Βέβαια πολλοί ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, αλλά το νησί τους προσφέρει πλέον και την δυνατότητα αθλητικού τουρισμού. Επίσης, τα παιδιά τους θα γυμνάζονται περισσότερο εμπνεόμενα από τις εικόνες που μόλις πήραν, και θα ‘’εκμεταλεύονται’’ περισσότερο τις ομορφιές του νησιού, πέραν από τα μαγαζιά, τις παραλίες και τις λοιπές ‘’καθιστικές’’ δραστηριότητες (και αυτές βέβαια είναι ωραίες και θεμιτές), τότε σίγουρα θα εκτιμηθεί ακόμα παραπάνω η πρωτοβουλία για την πρώτη αυτή προσπάθεια, ώστε να υπάρξει ακόμα καλύτερη συνέργια στις μελλοντικές διοργανώσεις!

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ