«Αυτή η φιλία που έχουμε, για πάντα να κρατήσει σαν το λουλούδι άνθησε και έχει μοσχομυρίσει»


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε η τελετή αδελφοποίησης των δύο συλλόγων.

Ολοκληρώθηκαν με κάθε επισημότητα στη Ποσειδωνία οι διαδικασίες αδελφοποίησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» & του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπογράφηκεστην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία Σύρου, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ευθύνης, με σεβασμό στην πολυδιάστατη δράση των δυο συλλόγων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γεώργιος Μαραγκός, εκπρόσωποι των δύο εκκλησιών, ο Έπαρχος Σίφνου Μήλου Κιμώλου κ. Βενάκης, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Δαδάος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι Πολιτιστικών συλλόγων της Σύρου.

Τόσο οι δύο πρόεδροι των δύο δραστήριων συλλόγων, Μαρία Ναδάλη και Δημήτρης Νταλαχάνης όσο και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ποσειδωνίας κ. Ρούσσος, μίλησαν με συγκινητικά λόγια για τις σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία έντεκα χρόνια μέσω της, του Φεστιβάλ Κυκλάδικής Γαστρονομίας »Νικόλαος Τσελεμεντές» και το οποίο έχει αγκαλιάσει όλες τις Κυκλάδες!

Μια σχέση θερμή, που κρατάει αρκετά χρόνια και κορυφώνεται το μήνα Σεπτέμβριο όταν η Σίφνος στρώνει τραπέζι… και οι Κυκλάδες μαγειρεύουν! Ωστόσο οι μακρόχρονοι δεσμοί της Σύρου με την Σίφνο επισφραγίστηκαν σήμερα με την τελετή αδελφοποίησης τους.

Οι τρεις πρόεδροι, Δημήτρης Νταλαχάνης, Ναδάλη Μαρία και Μάρκος Ρούσσος, μίλησαν για τους ισχυρούς δεσμούς των δυο περιοχών αλλά και για τις προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το διαδικαστικό κομμάτι της τελετής ανταλλάχτηκαν δώρα μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου & του Λ.Χ.Ο. «Η σοφία της παράδοσης» ενώ στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε «Ζωντανή» μουσική με τους: Πέτρο Παλαιολόγο, Ελπίδα Γαδ και Σιδερή Δαρζέντα.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ