Διαψεύδει, εμμέσως, τις δηλώσεις Κουβέλη περί αγοράς μέσω leasing δυο ετοιμοπόλεμων φρεγατών τύπου FREMM από τη Γαλλία μέσα στο καλοκαίρι ο Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες Fremm. Όπως είπε υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα με τη γαλλική πλευρά από την εποχή Μεϊμαράκη, αλλά αυτό δεν είχε προχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

«Σε επίπεδο συνομιλίας Μαρκόν-Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσών από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τα ελληνικά ομόλογα και ειδικά αυτά από την Τράπεζα της Γαλλίας να χρησιμοποιηθούν για συνέργειες που θα επιτρέψουν την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Τόνισε ότι σε αυτή τη συνομιλία ο Μακρόν φάνηκε θετικός, ενώ θα υπάρξει η διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων. “Εάν και όταν έρθει η ώρα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη Βουλή και το Σύνταγμα”, είπε ο Πάνος Καμμένος.

Για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 ειδικότερα, τόνισε πως τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης αλλά υπάρχει ζήτημα με τις καταβολές χρημάτων που χρειάζεται να γίνουν, ζήτημα που σχετίζεται με τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί πολλά από μερίδα του ελληνικού Τύπου και παράλληλα έχουν βγει προς τα έξω αρκετά σενάρια από ξένα ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας» δήλωσε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κικίλιας για Καμμένο: 3 γραμμές για 2 φρεγάτες

Για το θέμα των γαλλικών φρεγατών επικρίνει την κυβέρνηση ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, με σχόλιό του στο Twitter, σημειώνοντας ότι “υπάρχουν 3 γραμμές για 2 φρεγάτες”
Ο βουλευτης της ΝΔ, στον λογαριασμό του στο Twitter, έκανε την εξής ανάρτηση:
“Κουβέλης: Παίρνουμε με leasing δύο φρεγάτες FREMM. Τζανακόπουλος: Υπάρχουν διερευνήσεις για διαφορά projects. Καμμένος: Συζητάμε μόνο για ναυπήγηση φρεγατών. Τρεις γραμμές για 2 φρεγάτες. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση”.
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ