Ο Καθηγητής στο Γυμνάσιο Σίφνου, Θάνος Αλεξίου μίλησε στον Aegean Voice 107,5 – Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Άδραξε την ημέρα» (Carpe Diem) με το Νικόδημο Λιανό και Μανόλη Ζευγώλη. Αφορμή της συζήτησης η 3η θέση στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής 2018.


Ο κ. Αλεξίου σημείωσε πως ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία τόσο για τον ίδιο όσο και για τους μαθητές. Υπογραμμίζοντας πως «στο σχολείο τα 3 τελευταία χρόνια με την στήριξη πολλών φορέων και ανθρώπων ξεκινήσαμε εκτός σχολικού ωραρίου μαθήματα προγραμματισμού και ρομποτικής και παρόλο τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε όπως η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, τα παιδιά είχαν θέληση και μεράκι και αποφασίστηκε τα απογεύματα να πραγματοποιούμε μαθήματα ρομποτικής. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ξεκινημά μας είχαμε την στήριξη του ιδρύματος Ευγενίδη που μας δώρισε πριν 2 χρόνια έναν πρώτο εξοπλισμό ρομποτικής και έτσι προχωρήσαμε».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε για τη μεγάλη απόφαση που πήραν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «κάτι που θα βοηθούσε και τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες και έτσι στείλαμε την αίτηση μας». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ύστερα μίλησε για το Robotree ( το δέντρο) και για το πώς ξεκίνησε η ιδέα που όπως σημείωσε «εμπνευστήκαμε από το θέμα του διαγωνισμού που είχε ως τίτλο ‘’Η βιώσιμη αειφόρος ανάπτυξη’’. Οπότε θέλαμε να προβάλουμε ένα προϊόν που θα δώσει λύσεις σε Περιβαλλοντικά θέματα αλλά και σε θέματα ανάπτυξης της περιοχής».
Κλείνοντας περιέγραψε από τι αποτελείτε το ρομποτικό δέντρο , με τι υλικά είναι φτιαγμένο αλλά και την χρηστικότητα του.

Advertisements

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι Άριστοι ειναι λίγοι ομως η δύναμη τους ειναι το γεγονός οτι δημιουργούν πρότυπα σε δυσκολους καιρούς, ευχαριστουμε τον κ Θανο Αλεξίου γιατην αισιοδοξία, υπομονή και την παιδεία του προς τους νεους της Σιφνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ