Ας δουμε στο παρακάτω βίντεο μια ωραία μανουβρα απο το ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ στην Κύθνο την ώρα του ηλιοβασιλέματος.
Αλλά ας μαθουμε και μερικά πραγματα για το υπερσύγχρονο πλοίο.

Ενα νέο υπερσύγχρονο δεξαμενόπλοιο, το «Απηλιώτης», υπό ελληνική σημαία, εντάχθηκε στο στόλο της εταιρείας Ελιν Ναυτική Εταιρεία και θα εκτελεί δρομολόγια εφοδιασμού των νησιών του Αιγαίου με καύσιμα. Το συγκεκριμένο σκάφος κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία του Brodospill στο Split της Κροατίας το 2005, είναι διπλού τοιχώματος και πυθμένα, παρακολουθείται υπό την κλάση Lloyds και είναι χαρακτηρισμένο ως +100A1 Δεξαμενόπλοιο – Οχηματαγωγό.

Οι κατασκευαστές του σκάφους, όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΙΝΟΪΛ, Χάρη Κυνηγό, δημιούργησαν στο πλοίο μια παγκόσμια πρωτοτυπία: διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πρύμνη του για τη μεταφορά τριών βυτιοφόρων οχημάτων, περιλαμβάνει τελευταίας γενιάς γεμιστήρα, τεχνολογίας botto Ioading που επιτρέπουν τη φόρτωση των βυτιοφόρων εν πλω, με πέντε προϊόντα ταυτοχρόνως και περιλαμβάνει, ακόμη, σύστημα ανακύκλωσης ατμών για την προστασία του περιβάλλοντος. «Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ο γρήγορος και κυρίως ασφαλής εφοδιασμός των νησιών μας, αφού καταργείται η εκφόρτωση πετρελαιοειδών στους προβλήτες των νησιών», ανέφερε ο X. Κυνηγός.
Το δεξαμενόπλοιο «Απηλιώτης» φέρει δίκτυο φορτώσεως ανοξείδωτων σωληνώσεων με 12 ανεξάρτητες καταδυόμενες υδραυλοκίνητες αντλίες στα 12 αμπάριά του. Το σκάφος έχει μήκος 77,22 μέτρα, πλάτος 13 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 12 ναυτικών μιλίων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 2.140 κυβικά μέτρα καυσίμων συνδυάζοντας ευελιξία, ασφάλεια και καλή πλευστότητα ακόμη και υπό ακραίες καιρικές συνθήκες. Τα αμπάρια του σκάφους είναι βαμμένα με εποξικά χρώματα ειδικών προδιαγραφών, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα των καυσίμων.
Πηγή πληροφοριών πλοίου:www.nautilia.gr
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ