Το παρακάτω συμβαν το διαβασαμε στο PAROS PRESS με τιτλο:ΠΑΡΟΣ 2018.”ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ”.Ο πλοίαρχος του blue star 2 εκανε το καθήκον του και με το παραπάνω οπως κάνουν ολοι οι ελληνες πλοίαρχοι,το ΕΚΑΒ όμως; .https://parospress.blogspot.gr/2018/03/2018.html?spref=fb&m=1



Δυστυχώς στην Πάρο του 2018 δεν μπορείς να φέρεις στον κόσμο μια νέα ζωή.
Η περιπέτεια που έζησε μια νέα γυναίκα από την Σαντορίνη σήμερα κατά την διάρκεια του ταξιδιού της για Πειραιά , δεν έχει προηγούμενο.
Η γυναίκα επιβιβάσθηκε στο πλοίο ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ2  στην Σαντορίνη με προορισμό τον Πειραιά , ευρισκόμενη κατά τον τελευταίο μήνα της κύησης της.
Ενώ το πλοίο βρισκόταν μεταξύ Νάξου και Πάρου, η γυναίκα αισθάνθηκε συμπτώματα τοκετού.
Αμέσως ο πλοίαρχος του ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2 ενημέρωσε τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ  και ακολούθησε τις οδηγίες που του δόθηκαν για την αντιμετώπιση του περιστατικού.



Άμεσα ενημερώθηκε και το Κέντρο Υγείας Πάρου από εκπρόσωπο της εταιρείας και εν συνεχεία το ΕΚΑΒ.
Το πλοίο κατέπλευσε στην Πάρο, αλλά το ΕΚΑΒ δεν είχα δώσει εντολή για την παραλαβή της κυοφορούσας. Ο χρόνος περνούσε οι πόνοι έγιναν αφόρητοι, εκνευρισμός, φωνές και κατά τις οκτώ !!! ήλθε το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας για να παραλάβει την γυναίκα.
Το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε 18.55, το πλοίο είχε αναχώρηση 19.15 και το ασθενοφόρο ήλθε στο λιμάνι στις 20.00, το πλοίο αναχώρησε 20.35 με μιάμιση ώρα σχεδόν καθυστέρηση.
Στις 22.00 προσγειώθηκε ελικόπτερο στο αερόδρόμιο το οποίο και παρέλαβε την γυναίκα.
Το ελικόπτερο θα προσγειωθεί στην Αθήνα στις 23.30 δηλαδή πολύ αργότερα από την προγραμματισμένη άφιξη του ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ2.
Ο πλοίαρχος του πλοίου ήταν πρόθυμος  να μεταφέρει την γυναίκα στην Σύρο παρακάμπτοντας το δρομολόγιο του, αλλά η συνεννόηση των αρμοδίων ήταν αλαλούμ.
Πάρος 2018 κύριοι υπουργοί της υγείας του παρόντος και του παρελθόντος , δεν έχεις το δικαίωμα να φέρεις μια νέα ζωή στον κόσμο, δεν έχεις υποδομή να σου προσφερθεί μια στοιχειώδη  φροντίδα,
κατά τα άλλα μόνο βαρύγδουπες δηλώσεις και μικροπολιτικά παιχνίδια.
Αλήθεια εκείνος ο αγώνας για την υγεία στην Πάρο τι έγινε…μήπως διακαιώθηκε και σταμάτησε?

Advertisements