Οπως θα διαβάσετε παρακάτω στις 25 Μαρτίου θα γίνει παρέλαση ευζώνων στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.Στην παρέλαση θα συμμετέχουν και οι δυο Σιφνιοί εύζωνες,ο Γιάννης Κόμης και ο Χριστόφορος Κόμης.

Η Οργανωτική Επιτροπή Εθνικής Επετείου ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της Εθνικής Επετείου θα λάβει χώρα την Κυριακή, 25η Μαρτίου, και ώρα 12.30μμ, στο Shrine of Remembrance της Μελβούρνης. Την παρέλαση φέτος θα λαμπρύνει με την παρουσία του άγημα της ελληνικής Προεδρικής Φρουράς – οι εύζωνες – το οποίο θα βρεθεί κοντά στους απόδημους Έλληνες της Μελβούρνης, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, με επικεφαλής τον αντιπτέραρχο Γρηγόριο Πρεζεράκο. Το άγημα φτάνει στην Μελβούρνη την Τετάρτη, 21 Μαρτίου και αναχωρεί την Τρίτη, 27 Μαΐου.
Στην ομάδα συμμετέχουν ο αντιπτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος, ο ταγματάρχης Παναγιώτης Ρούντος, ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Κουτσουμπίδης, η σμηναγός Παρασκευή Συρμή, και οι εύζωνες Ιωάννης Κόμης, Αργύρης Τουρνάκης, Δημήτριος Ρέντας, Θεόφιλος Γκόνης, Μιχαήλ Σφακιανάκης, Γεώργιος Τζαβέλλας, Ζήσης Ζήσης, Ιωάννης Λαδάς και ο Χριστόφορος Κόμης.
Είναι η τρίτη φορά που έρχονται εύζωνες στη Μελβούρνη. Η πρώτη ήταν το 1980 και άφησε ιστορία. Επίσης ομάδα ευζώνων είχε συνοδέψει τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Ιωάννη Βερυβάκη το Μάιο του 1992 στη Μελβούρνη, για τις εκδηλώσεις των 50 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Στη Μελβούρνη η Προεδρική Φρουρά θα παραστεί σε ειδική τελετή του Υπουργείου Πολυπολυτισμού στο Federation Square, κατάθεση στεφάνων στο Αυστραλοελληνικό Μνημείο, κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία, για πρώτη φορά στην Αυστραλία, να φυλάξει την Πολιτειακή Βουλή ενώπιον του πρωθυπουργού κ. Daniel Andrews, του υπουργού Πολυπολιτισμού κ. Robin Scott και της πολιτικής ηγεσίας της Πολιτείας.
Τους ευζώνους θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και αρκετοί μαθητές και μαθήτριες των ημερήσιων Κολλεγίων μας αφού θα επισκεφθούν τα κολλέγια Oakleigh Grammar, Alphington Grammar και «Άγιος Ιωάννης», παρουσιάζοντας την ιστορία της φρουράς και την ενδυμασία του Εύζωνα με όλες τις παραλλαγές δηλαδή του τσολιά, του Κρητικού, του Μακεδονομάχου, του Πόντιου και του Στρατιώτη σε ειδική παρουσίαση στα σχολεία.
Από την προηγούμενη επίσκεψη των Ευζώνων στην Αυστραλία.
Την Προεδρική Φρουρά επίσης θα δεχτεί και η κυβερνήτης κ. Linda Dessau, στο Κυβερνητικό Μέγαρο στους Βασιλικούς Κήπους σε ειδική επίσκεψη ενώ θα γίνουν επαφές με τους ανώτατους στρατιωτικούς ηγέτες του αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων .
Δεξιώσεις και γεύματα θα παραθέσουν τόσο ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο Έλληνας δήμαρχος Stonnington κ. Σταύρος Στεφανόπουλος, ο Έλληνας δήμαρχος Monash κ. Απόστολος Κλεισάρης, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, η Ελληνική Κοινότητα Μποξ Χιλ και η Οργανωτική Επιτροπή Εθνικής Επετείου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι επίσκεψη θα κάνουν και στον Ελληνικό Πύργο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Αποκορύφωμα της επίσκεψης τους στην Μελβούρνη είναι η συμμετοχή τους στη μεγαλειώδη παμπαροικιακή παρέλαση για την εθνική μας επέτειο την Κυριακή, 25 Μαρτίου, στις 12.30μμ., στο Μνημείο Πεσόντων. Tην παρέλαση θα ανοίξει και θα κλείσει η Προεδρική Φρουρά. Οι εύζωνοι την ίδια μέρα θα παραστούν και στη Δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αγίου Ευσταθίου παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου.

Το ταξίδι της Προεδρικής Φρουράς γίνεται με την ευγενική χορηγία της πολιτειακής κυβέρνησης και των Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, Παμμεσηνιακής Αδελφότητας «Παπαφλέσσας», Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης, Κεντρικής Ένωσης Ποντίων «Ποντιακή Εστία», Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης, Ελληνικής Κοινότητας Μποξ Χιλ, Ομοσπονδίας Μεσσηνιακών Οργανισμών, Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ωκεανίας, Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης, Λευκαδιακής Αδελφότητας Μελβούρνης, Ελληνικής Κοινότητας Oakleigh & Περιχώρων, Ένωσης Ελλήνων Αποστράτων Εφέδρων και ΑΧΕΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή στην παρέλαση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον γενικό γραμματέα κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, στο μέιλ greeknationalday@gmail.com ή στο κινητό 0419856736.
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ