Είδαν… φως στο Νεώριο – Συγκίνηση και δάκρυα χαράς από τους εργαζόμενους

– Από το χέρι του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο ναυπηγείο

Χαρά, συγκίνηση και αισιοδοξία για την καινούρια μέρα που «ανατέλλει» για την επιχείρηση
Μία ημέρα χαράς, συγκίνησης και αισιοδοξίας για το μέλλον ήταν η σημερινή για το Νεώριο…
Μετά από μήνες στο σκοτάδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, η αρχή για τη νέα εποχή του ναυπηγείου έγινε σήμερα με την επανασύνδεση του ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου.
Σε μία λιτή και σύντομη τελετή, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ανέβασε τον διακόπτη και το φως ήρθε και πάλι στο ναυπηγείο, ενώ σε μία συμβολική κίνηση τοποθέτησε ένα εικόνισμα του Αγίου Νικολάου και ένα ρόδι.
Ένα ξέσπασμα χαράς και συγκίνησης ακολούθησε μετά την επανασύνδεση του ρεύματος, με τους εργαζόμενους να είναι όλοι βουρκωμένοι, αυτή τη φορά όμως τα δάκρυα ήταν από συγκίνηση και χαρά…
Το παρών στην «επανεκκίνηση» του ναυπηγείου έδωσαν ακόμη ο εκπρόσωπος του Καθολικού Επισκόπου π. Αντώνιος Βουτσίνος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μάρκος Βουτσίνος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και φυσικά όλοι οι εργαζόμενοι.
Αμέσως μετά την επανασύνδεση του ρεύματος από τον υποσταθμό του ναυπηγείου, όλοι μεταφέρθηκαν στην κεντρική αίθουσα των γραφείων, όπου ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Αντώνης Χατζαντώνης, εμφανώς συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε:
«Έφτασε μία μέρα που περιμέναμε όλοι μας, έρχονται και άλλες ακόμα καλύτερες. Όμως, είμαστε ακόμα στην αρχή και ακόμα έχουν να γίνουν πολλά βήματα. Το Νεώριο θα ανοίξει και πάλι και θα ζήσει μεγάλες στιγμές, όπως αρμόζει στην ιστορία του.
Όλοι μας αφήσαμε στην άκρη το παρελθόν, που πολλές φορές ήταν αμαρτωλό, ενωθήκαμε γι’ αυτό τον σκοπό και τα καταφέραμε. Ευχαριστώ τους φορείς του νησιού και όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά ιδιαίτερα τον κ. Ξενοκώστα και την εταιρεία που πίστεψαν στο Νεώριο και τους ανθρώπους του».
Ο Σεβασμιότατος από την πλευρά του ανέφερε: «Η άνοιξη ήρθε για το ναυπηγείο μας που ετοιμάζεται να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές! Οι καρποί της προσπάθειας που έγινε ένα χρόνο τώρα άρχισαν να αποδίδουν.
Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να φέρω το φως και την ελπίδα. Ευχαριστώ τον κ. Ξενοκώστα που από την άλλη άκρη του κόσμου βρήκε το Νεώριο και το έκανε ένα προσωπικό του στοίχημα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο π. Αντώνιος Βουτσίνος, καθώς και οι κ.κ. Λεονταρίτης, Μαραγκός, Ρούσσος και Βουτσίνος που στάθηκαν ιδιαίτερα στον συμβολισμό της σημερινής μέρας, αλλά και στο κλίμα σύμπνοιας και ενότητας όλων των εμπλεκόμενων, αλλά κυρίως των εργαζομένων, που οδήγησαν στο σημερινό πρώτο βήμα για την «αναγέννηση» του Νεωρίου.
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ