Στις 4 Δεκεμβρίου του 2017 είχαμε παρουσιάσει την συντήρηση της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας Εξαμπέλων Σίφνου:
Σήμερα είναι της Αγίας Βαρβάρας.Με την ευκαιρία αυτή θα κάνουμε ενα αφιέρωμα στην εκκλησία της ομώνυμης περιοχής των Εξαμπελων Σίφνου.

Η Αγία Βαρβάρα είναι μια παλιά Εκκλησία η οποία είχε ανάγκη συντήρησης.Όπως θα δούμε παρακάτω με πολύ κόπο,αγάπη και μερακι ξαναεγινε καινούρια,η μαλλον παλιά!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.
Την Εκκλησία την ειχε παλιά και την φρόντιζε η κυρία Χρυσούλα Χρυσογελου με τον συζυγο της Κώστα (Μανουσο),τους βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Τα λεφτά που μάζευε απο την εκκλησία και τους πιστούς τα φύλαγε για την συντήρηση της.Πεθαίνοντας άφησε αυτα τα λεφτά στην εγγονή της Χρυσούλα Ποδοτα.

Έτσι λοιπον το βάρος της συντήρησης επεσε στην εγγονή  Χρυσούλα και την οικογένειά της,η οποία μεριμνησε,αλλά και μάζεψε κι αλλα χρήματα απο πιστούς και έτσι έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.

Βέβαια αυτό δεν ήταν ευκολο,ευτυχώς ομως βρήκε αξιους συμπαραστάτες,καλούς  μαστόρους και πάνω από όλα τον ιερέα,τον Παπά Στρατή ο οποίος με τις γνώσεις του αλλα και την αγάπη του για την εκκλησία βοήθησε κι αυτός οσο μπορούσε.

Ξεκινώντας λοιπόν κάτω απο σοβαδες και μπογιές αποκαλύφθηκαν”θησαυροι”.
Απο παλιά μάρμαρα και ωραία βολτα μεχρι και ο τάφος της παρακάτω φωτογραφίας.

Η δουλειά προχωρούσε αργά και σταθερά προσπαθώντας να μην χαλάσουν η αλλοιώσουν το παραμικρό.

Η εκκλησια σε μεγάλο βαθμό ειναι μια μικρογραφία της Ελεούσας του Κάστρου οπως ειπε ο Παπα Στρατής.

Το τελικό αποτέλεσμα ευτυχώς άρεσε σε όλους και έτσι έγινε και το σημερινό πανηγύρι με Πανηγυρά τον κυριο Νίκο Μαστρόκαλο και την οικογενεια του,παρουσία πλήθους πιστών αλλά και του Επαρχου κυριου Νικου Βενακη.

Βοήθεια λοιπόν του Πανηγυρα,και όλων (γνωστών και αγνώστων) όσων βοήθησαν!

Και χρόνια πολλά σε όλες τις Βαρβάρες!

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ