Μετά την ιλαρά, μία ακόμη παιδική ασθένεια έκανε την επανεμφάνισή της στην Ελλάδα – Γιατί ανησυχούν οι παιδίατροι

Μετά την «επανεμφάνιση» της ιλαράς, μια ακόμη «ξεχασμένη» λοιμώδης παιδική ασθένεια ενέσκηψε στη χώρα μας, ο κοκκύτης. Έναν χρόνο μετά το θανατηφόρο κρούσμα κοκκύτη σε μεγάλη παιδιατρική κλινική, ένα νέο κρούσμα της νόσου καταγράφηκε. Αφορά βρέφος ενός μηνός, από πληθυσμό Ρομά, που νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους εντός κι εκτός νοσοκομείου, καθώς το υπαίτιο μικρόβιο Bordetella pertussis μεταδίδεται αερογενώς, με σταγονίδια και σπάνια με μολυσμένα αντικείμενα αλλά και προκαλεί σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και βαριές επιπλοκές.

Το γεγονός ότι η νόσος έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα έχει αναστατώσει τους γονείς αλλά και εργαζόμενους στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Το βρέφος νοσηλεύεται στη μία εκ των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου, όπου επίσης νοσηλεύονται και άλλα 15 βρέφη. Η αναγκαία αυτή συνύπαρξη των βρεφών – πολλά από τα οποία είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένα λόγω προωρότητας ή άλλων προβλημάτων υγείας- με ένα βρέφος που έχει εμφανίσει ένα λοιμώδες μεταδοτικό νόσημα, έχει προβληματίσει, ανησυχήσει και προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους γονείς όσο και από τους επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου. 
Πηγη:www.protothema.gr 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ