Η έλευση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη Νάξο για τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους φορείς του νησιού να έχουν επαφή με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης. Από τον Δήμαρχο έως τους φορείς του νησιού… Και βέβαια οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχώρησαν στα δικά τους διαβήματα.. Όπως οι έξι πρόεδροι που εκπροσωπούν τους κατοίκους της Ορεινής Νάξου. Οι οποίοι με το πέρας της τελετής εγκαινίων παρέδωσαν υπόμνημα στον κο Πολάκη και μίλησαν μαζί του σε προσωπικό επίπεδο έστω και για μερικά λεπτά. Μάλιστα, αρκετοί τον γνωρίζουν και προσωπικά, οπότε η συνάντηση έστω και μικρή είχε ενδιαφέρον.
Το υπόμνημα παραδόθηκε από τον Δημήτρη Κορρέ – πρόεδρο της Κορωνίδας – και περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα έξι χωριά (Κορωνίδα, Κόρωνος, Μέση, Απείρανθος, Κεραμωτή και Σκαδό) ζητώντας τι άλλο από την βελτίωση των υποδομών ώστε να μην χρειάζονται οι κάτοικοι να μετακινούνται έως τη πόλη για μία απλή συνταγογράφηση… Και οι ανάγκες των χωριών αυτών είναι πολλές από τη στιγμή που οι περισσότεροι κάτοικοί τους είναι μεγάλης ηλικίας…
Τι αναφέρει το σχετικό υπόμνημα με τίτλο «Για τις κοινωνικές δομές πρόνοιας και υγείας»
«Εδώ και αρκετούς μήνες, τα χωριά της ορεινής Νάξου βιώνουν την παντελή έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε ιατρική περίθαλψη και πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Με τις συνεχιζόμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με περικοπές σε κοινωνικές παροχές όπως η υγεία, η πρόνοια κ.α., επιδεινώνεται η ήδη δύσκολη ζωή  των κατοίκων των χωριών μας, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε έκτακτα περιστατικά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Θεωρούμε αδιανόητο, το 2017 οι κάτοικοι των χωριών να μην έχουν την παραμικρή πρόσβαση στις υγειονομικές δομές και να χρειάζεται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση.
 Για τον λόγω αυτό, οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων που συνυπογράφουμε το παρόν έγγραφο ζητάμε:
• Κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους.
• Δημιουργία υποδομών και στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό των υπηρεσιών υγείας.
• Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα χωριά, όλο το χρόνο.
• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας .
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.
Το υπόμνημα φέρει την υπογραφή των Δημήτρη Κορρέ (πρόεδρος Τ.Κ. Κορωνίδας), Μιχάλη Πάσουλα (εκπρόσωπος Τ.Κ. Σκαδού), Νίκο Χουζούρη (πρόεδρος Τ.Κ. Κορώνου), Νικήτα Κουτσοκέρη (εκπρόσωπος Τ.Κ. Μέσης), Γιώργο Μπάκαλο (πρόεδρος Τ.Κ. Απειράνθου) και Μανώλη Φακίνο (Εκπρόσωπος Τ.Κ. Κεραμωτής)…
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ