Κοινή επιστολή Δήμων Μήλου, Σίφνου & Σερίφου, Συλλόγων & Φορέων των νησιών σχετικά με την παράταση εκτέλεσης δρομολογίων του Speed Runner 3 έως το τέλος Δεκεμβρίου

.

Αξιότιμε κ. Ευγενίδη,
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε καταρχάς να σας εκφράσουμε για άλλη μια φορά τις πιο θερμές ευχαριστίες μας για τη συνεχόμενη συμβολή της εταιρείας σας επί 12 συναπτά έτη, με τη συστηματική δρομολόγηση ταχύπλοων πλοίων για μεγάλο χρονικό διάστημα κατ’ έτος (μολονότι, βάσει της κείμενης νομοθεσίας αυτό δεν είναι υποχρεωτικό), στη θεαματική βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων με τον Πειραιά καθώς και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.
Η εταιρεία σας, με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες των νησιών μας, συμβάλει αναμφισβήτητα και καθοριστικά στην εντυπωσιακή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος των Δυτικών Κυκλάδων και, κατά κοινή ομολογία, στην αύξηση της επιβατικής κίνησης και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, όπως μάλιστα αποδεικνύεται και από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία μετακίνησης επιβατών και για τη φετινή σαιζόν, όπου για πρώτη φορά στα νησιά μας το 5μηνο Μαΐου-Σεπτεμβρίου σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ αφίξεων.
Μάλιστα η πρωτοβουλία σας να προσθέσετε δρομολόγια, του πλοίου σας Speed Runner III, το μήνα Σεπτέμβριο αλλά και να πραγματοποιήσετε δρομολόγια και κάθε Τετάρτη το μήνα Οκτώβριο (δηλ. 3 δρομολόγια εβδομαδιαίως), επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλα τα παραπάνω.
Με τις σκέψεις αυτές, εκπροσωπώντας τις τοπικές κοινωνίες και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια κατά την περίοδο του φθινοπώρου οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και συνήθως δεν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα, παρακαλούμε όπως η εταιρεία σας συνεχίσει τα δρομολόγια του Speed Runner IΙΙ έως το τέλος Δεκεμβρίου, με την εκτέλεση 2 δρομολογίων την εβδομάδα (Παρασκευή-Κυριακή).
Οι κάτοικοι των νησιών μας έχουμε την ανάγκη να συνεχιστούν τα δρομολόγια για δύο ακόμα μήνες, ώστε να μετακινούμαστε με άνεση και χωρίς ταλαιπωρία προς και από τον Πειραιά. Επιπλέον, επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την επισκεψιμότητα στα νησιά μας, τουλάχιστον κατά τα Σαββατοκύριακα, γεγονός που προϋποθέτει σύντομο και άνετο ταξίδι.
Θεωρούμε βέβαιο ότι το αρμόδιο Υπουργείο στο οποίο κοινοποιούμε τη συγκεκριμένη επιστολή και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (ΝΑΤ κλπ) θα συνηγορήσουν και θα δώσουν λύση σε όλα τα γραφειοκρατικά θέματα που τυχόν θα προκύψουν, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά μας.
Με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση,
.
Για το Δήμο Μήλου
Ο Δήμαρχος, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ & Μέλος του ΔΣ του ΣΑΣ (ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ)
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ
.
Για το Δήμο Σίφνου
Ο Δήμαρχος & Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Σίφνου
ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ
.
Για το Δήμο Σερίφου
Ο Δήμαρχος
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
.
Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου – Κιμώλου
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΟΥΛΛΟΣ
.
Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
.
Για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.)
Ο Πρόεδρος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΑΡΕΜΕΣ
.
Για το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου»
Ο Πρόεδρος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ
.
Για το Σύλλογο Επαγγελματιών & Εμπόρων της Σίφνου
Ο Πρόεδρος
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ
.
Για το Σύλλογο Επαγγελματιών & Εμπόρων Σερίφου
Ο Πρόεδρος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
.
Για το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σίφνου
Η Πρόεδρος
ΜΟΣΧΑ ΔΙΑΡΕΜΕ
.
Για το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σερίφου
Η Πρόεδρος
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ
.
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου
Η Πρόεδρος
ΜΑΡΙΑ ΝΑΔΑΛΗ
ΠΗΓΗ sifnaiko-fos.gr
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ