Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο ναός της Αγίας Σοφιας στον πλατύ γιαλό είναι κλειδωμένος την ημέρα της γιορτής της. Ο Έπαρχος κύριος Βενακης αντέδρασε αμέσως.Διαβάστε το παρακάτω κείμενο του:

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν!!!!

Σήμερα της Αγίας Σοφίας και ο ομώνυμος Ιερος ναός του Πλατύ Γιαλού έμεινε  αλειτούργητος και με σβηστό το καντήλι!!!!
Από τον Ιούνιο η εκκλησία κλειδώθηκε από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και παρά τις υποσχέσεις ότι την ημέρα της Αγίας Σοφίας θα λειτουργήθει, αυτό δεν έγινε.
Το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων του Πλατύ Γιαλού αλλά και ολόκληρης της Σίφνου,  μιας και δεν υπάρχει στην Σίφνο άλλος ναός στο όνομα της Αγίας Σοφίας, ειναι προσβεβλημένο από τη συμπεριφορά αυτή.
Ο ναός της Αγίας Σοφίας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός . Ανήκει στους Σιφνιούς και στους  Πλατυγιαλίτες κυρίως και σε αυτούς που  επί σειρά ετών έχουν τελέσει εκατοντάδες μυστήρια, βαφτισεις,  γάμους, κηδείες, μνημόσυνα .
Ο ναός μέχρι το 1830 ήταν μετόχι  του προφήτη Ηλία του ψηλού και από το 1830 και μετά είναι μετόχι της ιεράς μονής Βρύσης. Η  Ιερά μονή Βρύσης τον διαχειρίζονταν και το διαχειρίζεται μέχρι και σημέρα.
Από δω και στο εξής πρέπει να ξεκινήσουμε μαζί με την εκκλησία έναν αγώνα ώστε το συντομότερο δυνατόν ο ναός να ανοίξει, αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ.
Θα απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που κακώς τον κλειδωσαν  και επίσης να ζητήσουμε από την αρχαιολογική υπηρεσία μία και ο ναός είναι πανάρχαιος να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει, ούτως ώστε να προστατευθεί.  Να αντικατασταθούν τα αλουμινένια πορτοπαράθυρα  που κάποιοι έχουνε βάλει και να γίνει ότι χρειάζεται ώστε ο λαός να είναι επισκέψιμος σε χριστιανούς και όχι μόνο !!!!

Advertisements

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ