Παρέμβαση του συμπατριώτη μας

Παρέμβαση έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Βερνίκος σε σχέση με την υπόθεση του ναυαγίου του πετρελαιοφόρου και της θαλάσσιας ρύπανσης που προκάλεσε στο Σαρωνικό.
Ο κ. Βερνίκος αναφέρει τα εξής: “Απαράδεκτη κατάσταση με τη θαλάσσια ρύπανση από το ναυάγιο πετρελαιοφόρου στη Σαλαμίνα. Το ατύχημα θυμίζει άλλες εποχές, που θα έπρεπε ν’ ανήκε ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Μεγάλες οι ευθύνες σ’ όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο για το ναυάγιο, όσο για τη μετέπειτα διαχείριση. Ποιο σημαντικό είναι το θέμα όταν μια μικρή σχετικά διαρροή δίπλα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας δημιουργεί τέτοια καταστροφή, ποιες είναι οι δυνατότητες της χώρας ν’ αντιμετωπίσει διαρροές και ατυχήματα από μεγάλης κλίμακας πετρελαϊκές δραστηριότητες. Είναι ένα σήμα κινδύνου ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Παρισιού για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Εκτός όλων των άλλων, η χώρα είναι τελείως ανέτοιμη ν’ αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από ένα ατύχημα σε γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη”.
ΠΗΓΗ:http://www.tornosnews.gr/mobile/permalink/26785.html
Advertisements

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όμως στα γυμνάσια αντιμετώπισης ρύπανσης, που κάνουν οι Αρχές, οι εταιρίες και κάθε σχετικός Οργανισμός, όλα τελειώνουν με…. επιτυχία! Δεν το έχετε παρατηρήσει;;
    Με αιγαιπελαγίτικους χαιρετισμούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ