Όπως έχουμε ξαναπεί η Σίφνος έχει καταφέρει να έχει πάρει δύο γαλάζιες σημαίες. Πράγμα πολυ καλο για το νησί και τις παραλίες του.
Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του Δήμου Σίφνου

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Βράβευση της Σιφνου, με τη Γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις παραλιες των Καμαρων και του Πλατύ Γιαλου!
Η Σιφνος μας για ακόμα μια χρονια βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις παραλιες των Καμαρων και του Πλατύ Γιαλου, μια διάκριση που αποτελεί ξεχωριστό τουριστικό πλεονέκτημα για το νησί μας, αναγνωρίσιμο σε όλο τον κοσμο.
Οι συγκεκριμένες παραλίες πληρούν τα 32 αυστηρά κριτήρια ποιότητας και παροχών σύμφωνα με τις οδηγιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Γαλάζια Σημαία αποδεικνύει και επιβεβαιώνει οτι στους συγκεκριμένους παραθαλάσσιους οικισμούς υπάρχει βιολογικός καθαρισμός, η ποιότητα των θαλασσιων υδάτων ελέγχεται κάθε 15 μέρες,υπάρχουν συγκεκριμένες παροχές όπως τουαλέτες, αποδυτήρια, κάδοι απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, δίγλωσσος ενημερωτικός πίνακας, διαχωριστικά για τους λουόμενους κα.
Η φροντίδα και η μέριμνα για τη διατήρηση της Γαλάζιας σημαίας στις δυο παραλίες, “βαρύνουν”:
• το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σιφνου και τον Πρόεδρο του Γιώργο Τρουλλο για όλη την οργάνωση, τη δημιουργία των υποδομών, τις παροχές και τη διατήρηση τους,
• τη Διευθύντρια της ΔΗΚΕΣ Σοφία Κατζηλιερη που αναλαμβάνει σε ετήσια βάση τα διαδικαστικά θέματα και
• τον υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σωκρατη Καραβο, υπεύθυνο για τη δειγματοληψία και την αποστολή του θαλάσσιου νερού για εκεγχο κάθε 15 ημέρες.
Τους ευχαριστούμε θερμά!
#sifnos #dimossifnou #sifnosisland #island #cyclades #Greece#blueflag #fee #eepf
Σιφνος, 23 Αυγούστου 2017
Ο Δημαρχος
Ανδρεας Ν. Μπαμπουνης
Advertisements