Όπως  ειχαμε υποσχεθεί σας παρουσιάζουμε την ανακοίνωση για τον ΟΔΥΣΣΣΕΑ που στάλθηκε από την εταιρία. Επίσης μαζί είναι η ανακοίνωση του Δήμου  Σίφνου

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΟΥ – ΣΙΦΝΟΥ ΤΟΥ ODYSSEAS

Αγαπητοι μου δημότες,
Φιλοι και επισκέπτες της Σιφνου,

Οφείλουμε να σας ζητήσουμε μία ειλικρινή, τεράστια συγγνώμη για την αιφνίδια διακοπή των δρομολογίων Παρου-Σιφνου του πλοίου ODYSSEAS, πριν καλά-καλά αρχίσουν.
Την ημέρα του δοκιμαστικού δρομολογίου, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και πριν την έκδοση του Δελτιου Τύπου και των δηλώσεων μας, είχαμε τη διαβεβαίωση απο την πλοιοκτήτρια εταιρεία οτι το συγκεκριμένο πλοίο θα ξεκινήσει δρομολογια απο και προς την Πάρο (τρία την εβδομάδα), απο την Τετάρτη 12 Ιουλίου. Εμπιστευτήκαμε το λόγο του πλοιοκτήτη κι άθελα μας, σας “παραπλανήσαμε”. Η χαρά μας ηταν πολυ μεγάλη, όταν μετά απο 7 χρόνια είδαμε να ξεκινά  εκ νέου η σύνδεση μας με το νησί της Παρου και αναμέναμε τις θετικές συνέπειες, που αυτη θα είχε για τον τουρισμό του νησιού μας. Δυστυχώς, η χαρά μας κράτησε ελάχιστα!
Μετα την πραγματοποίηση κάποιων  δρομολογιων ενημερωθήκαμε, μετά από δική μας αναζήτηση κι όχι από την εταιρεία, οτι το συγκεκριμένο πλοίο σταμάτησε απο τη γραμμή  μας και ναυλωθηκε στην Ιεραπετρα!!!
Άμεσα ζητησαμε έγγραφη αναφορά απο την πλοιοκτητρια εταιρεία για τους λόγους της ξαφνικής και αιφνίδιας διακοπής των δρομολογιων του πλοίου τους.
Η απαντηση ήρθε μετά απο λίγες ημέρες,ως εξής:
“ΠΑΡΙΑΝΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ Ν.Ε                                    
Πάρος, 26/7/2017

Ε/Γ-Τ/Ρ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΠΡΟΣ:  ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΦΝΟΥ

ΘΕΜΑ: Αναστολή ταξειδίων Ε/Γ-Τ/Ρ ΟΔΥΣΣΕΑΣ από Πάρο προς Πλατύ Γυαλό Σίφνου.

Κύριε Δήμαρχε,
Με μεγάλη λύπη μας σας γνωρίζουμε ότι η εταιρεία μας ανέστειλε τα περιηγητικά ταξείδια του υπό πλοιοκτησία μας πλοίου ΟΔΥΣΣΕΑΣ, από την Πάρο στον Πλατύ Γυαλό ΣΙΦΝΟΥ.
Η απόφασή μας αυτή πάρθηκε μετά από μια σειρά προβλημάτων που αντιμετώπισε το πλοίο κατά το διάστημα που διενήργησε ταξείδια, τα οποία προβλήματα παρά τις προσπάθειές μας δεν κατέστη δυνατόν να τα αντιμετωπίσουμε.
Δυστυχώς παρά την ομολογουμένως δική σας προσπάθεια και την προσπάθεια του Επάρχου του νησιού της Σίφνου για την έναρξη και διατήρηση του πλοίου στην γραμμή, συμφέροντα εξωθεσμικά με συνεχείς οχλήσεις προς τις αρμόδιες αρχές,
μας ανάγκασαν στην λήψη αυτής της απόφασης.
Η εταιρεία μας παρά την οικονομική ζημία που υπέστη, είχε την θέληση της συνέχισης της προσπάθειας, διότι πίστευε και πιστεύει στην επιτυχία .
Για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, προσπαθούμε μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΕΝ να βρεθεί λύση ούτως ώστε η λειτουργία του πλοίου να μην εξαρτάται από κακόβουλες  ενέργειες εξωθεσμικών παραγόντων.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε δημόσια και εσάς και τον κο Έπαρχο, διότι αγκαλιάσατε και στηρίξατε το πλοίο από την πρώτη στιγμή και έμπρακτα μεσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και πιστεύουμε ότι θα είμαστε πάλι κοντά σας  στο μέλλον νομικά θωρακισμένοι .
Άργησα να σας στείλω την παρούσα επιστολή επειδή βρίσκομαι στην Κρήτη για λίγο διάστημα , διότι όπως καλά γνωρίζετε , το πλοίο δεν μπορεί να παραμείνει ανενεργό .
Με εκτίμηση
 Ηλίας Κουντρομιχάλης”

Επιτρέψτε μας κάποιες επισημανσεις:
– Η προσπαθεια μας για τη σύνδεση του νησιού μας με την Πάρο, την τελευταία επταετία, γίνεται απο κοινού με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργο Τρουλλο και απο το 2014 και με τον Έπαρχο της ΠΕ Μηλου κ. Νίκο Βενακη,
– Αν το πλοίο έχει λάβει όλες τις αδειες και τα απαραίτητα έγγραφα απο τις αρμοδιες υπηρεσίες, κανένας εξωθεσμικός παράγοντας δε μπορεί να εμποδίσει τη συνέχιση της δρομολόγησης του στη συγκεκριμένη γραμμή,
– Ευελπιστουμε σύντομα να λυθούν τα προβληματα τα οποία παρουσιάστηκαν.
Πιστεύουμε, οτι η οριστική λύση στη σύνδεση μας με την Πάρο, που θα έχει σημαντικά και πολλαπλά οφέλη για το νησί μας (μετά την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Παρου το 2016 και τις δεκαδες πτήσεις που δέχεται ημερησίως), θα δοθεί όταν καταφέρουμε να δρομολογηθεί ταχύπλοο, που θα συνδέει τα νησιά μας.
#sifnos #dimossifnou #island #Greece
                                                            Σιφνος, 1 Αυγούστου 2017

Ο Δημαρχος
Ανδρεας Μπαμπουνης

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ