Άρθρο του Σιφνιου δημοσιογράφου Χρήστου Κυμπιζη,από το σάιτ aigaio365 
Από την πρώτη στιγμή, όταν εγκαινιάστηκε το υπεσύγχρονο αεροδρόμιο της Πάρου πριν 11 μήνες, στόχος όλων ήταν να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε το έργο να ωφελήσει το σύνολο των Κυκλάδων και όχι μόνο το νησί της Πάρου. Άλλωστε, παρά τον αρχικό σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος προέβλεπε μόνο την κατασκευή ενός διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων, στο αεροδρόμιο της Πάρου κατασκευάστηκαν όλες οι απαραίτητες κτηριακές υποδομές, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι οι ετήσιες αφίξεις στο νησί θα φτάσουν τις 150.000. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, πως αυτό το νέο κύμα τουριστών θα μπορούσε να αναζωογονήσει την αγορά και των γύρω νησιών.
Από πέρυσι το φθινόπωρο, σε κυβερνητικό επίπεδο άρχισε η αναζήτηση ενδιαφερόμενου πλειοκτήτη, ο οποίος θα αναλάμβανε να συνδέσει την Πάρο με τις Δυτικές Κυκλάδες. Παρότι αρχικά το ενδιαφέρον των εταιρειών δεν ήταν ιδιαίτερο θερμό, υπήρχε η εγγύηση από το υπουργείο Ναυτιλίας, πως η εταιρεία που θα εκφράσει ενδιαφέρον και θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, θα πάρει τη γραμμή, χωρίς περιττές καθυστερήσεις και χωρίς τη γνωστή γραφειοκρατία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η εταιρεία Paros Cruise, με το πλοιάριο «Οδυσσέας» θα συνδέει την Πάρο και τη Νάξο (η οποία έχει επίσης αεροδρόμιο) με τον Πλατύ Γυαλό της Σίφνου. Το πλοίο έχει μήκος 34 μέτρα και ταξιδεύει με 20-21 ναυτικά μίλια. Θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από την Παροικιά στις 10 το πρωί και θα φθάνει στη Σίφνο γύρω στις 11:15. Στη συνέχεια, θα αναχωρεί από τη Σίφνο το απόγευμα.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό βίντεο του blog «Και που Θεός», το πιο σημαντικό από όλα είναι, πως η εταιρεία στοχεύει να διατηρήσει το δρομολόγιο της και το χειμώνα, ώστε να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι που θέλουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Επίσης, τα δρομολόγια για την επόμενη τουριστική περίοδο θα αναρτηθούν έγκαιρα, ώστε να μπορούν οι τουρίστες να προγραμματίσουν με ακρίβεια τις διακοπές τους.
ΥΓ: Τουλάχιστον είναι ευχάριστο που σε αυτή την περίπτωση, η δημοτική αρχή της Σίφνου και ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου δεν …τρώγονται σαν τα κοκκόρια για να καπηλευτούν επικοινωνιακά αυτή την ακτοπλοϊκή σύνδεση, όπως έκαναν πριν λίγους μήνες, στην περίπτωση του έργου της αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών. Στη συνέχεια ίσως αντιληφθούν, πως για να πραγματοποιηθεί οποιοδήποτε έργο, θα πρέπει να υπάρξει η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική κυβέρνηση. Άλλα συνήθως τα μικροπολιτικά συμφέροντα αποκρύπτουν το προφανές…
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ