Η Σίφνος ανεβαίνει συνεχώς.Εχει κατά την γνώμη μας τον ποιοτικότερο τουρισμο των κυκλάδων.Φέτος ειναι γεγονός οτι εχει την καλύτερη ακτολποική συγκοινωνία των τελευταίων ετών.Και γι αυτό θα εχει κατά πασα πιθανότητα την καλύτερη τουριστική χρονιά της.Ολα δείχνουν οτι ο Σεπτεμβριος και ο Οκτωβριος θα έχουν κόσμο.ο Μαιος οπως εχουμε δημοσιεύσει, και ο Ιουνιος ειχαν μεγαλη ανοδο φέτος 13 και 18% αντίστοιχα.
Το πρόβλημα της είναι το λιμάνι,σε ξηρά και θαλασσα.
Οι παρακάτω φωτογραφίες το καταγράφουν. Υπάρχουν ταυτόχρονες αφίξεις πλοίων Αλλά μονο ενα μπορεί να δέσει με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και καθυστέρηση  των επιβατών αλλά και των ναυτικών. Και φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος. Δεν είναι λίγες οι φορές που πρέπει ένα πλοίο που έρχεται να αδειάσει και ένα που φεύγει να γεμίσει με εκατοντάδες επιβάτες και οχήματα. Το λιμάνι Είναι μικρό. Τα νερα  ρηχά. Πολλες φορές συνωστίζονται φορτηγά κότερα,γκαζάδικα,κρουαζιερόπλοια,επιβατικα και ταχύπλοα.Και φυσικά τα αυτοκίνητα που έρχονται μπλοκάρουν με αυτά που περιμένουν να φύγουν.
Φυσικά όταν έχει φουρτουνα τα πλοία δένουν χάρη στις υπερπροσπάθειες των καπετανιων των πληρωμάτων και των καβοδετων 
Σήμερα Όπως μας αναφέρει ο Έπαρχος αλλά και ο Δήμαρχος υπάρχει συνάντηση τους στο Υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας για το συγκεκριμένο θέμα. Στην συνάντηση ειναι παρών και ο προεδρος του λιμενικού ταμειου κ Γεώργιος Τρούλλος.
Όλα δείχνουν ότι  είμαστε σε καλό δρόμο. Ακολουθούν ανακοινωσεις Επάρχου και Δημάρχου και ενα τοπογραφικο σχεδιο που δειχνει το νεο λιμανι.Αλλά και ενδεικτικες φωτογραφίες του λιμανιού των τελευταίων ετών  από το ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΡΧΟΥ 

Επιτέλους η Σίφνος πρέπει να αποκτήσει ένα σύγχρονο λιμάνι διότι από το 1967 που έγινε αυτό δεν είναι ικανό να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες. Εξάλλου είναι το μοναδικό νησί των Δυτικών Κυκλάδων που έχει λιμάνι με ρηχά νερά. 
Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια και του Θεού θα πάμε πολύ καλά σήμερα και θα μπούμε στην τελική ευθεία, ώστε σύντομα η Σίφνος να έχει ένα σύγχρονο λιμάνι με σεβασμό στο περιβάλλον όπως έχουμε φροντίσει εδώ και καιρό. Καλή επιτυχία λοιπόν !!!
Τελικά όπως σας είπα το πρωί με τη βοήθεια του Θεού όλα πήγαν καλά !!! 
Πολύ σύντομα η Σίφνος θα έχει ένα σύγχρονο λιμάνι. Στο Υπουργείο είμαστε μαζί με το Δήμαρχο κ Ανδρέα Μπαμπούνη, τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ Γιώργο Τρούλλο και τον μελετητή κ Αλβερτη Γιαμίν. 
Από τη θέση του Επάρχου της Π. Ε. Μήλου θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν να φτάσουμε ως εδώ διότι ήταν αρκετοί. 
Από καρδιάς τους ευχαριστώ…..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΜΑΝΙΟΥ 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας(ΕΣΑΛ) συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ) του έργου “Βελτίωση λιμενα Καμαρών”.
Στη συνεδριαση παρευρίσκεται ο Δημαρχος, ο Προεδρος του ΔΛΤ, ο Επαρχος και εκπροσωπος απο τη μελετητική εταιρεία.
Νεότερα σε λιγο!

Ολοκληρωθηκε η παρουσιαση της προτασης μας για την Βελτιωση του λιμανιού στις Καμαρες, στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας(ΕΣΑΛ). 
Αναμένουμε την θετική γνωμοδότηση!
Ολα πήγαν κατ’ ευχήν!!!
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ “ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ 
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ