Η Σίφνος είναι ένα νησί πανέμορφο  όλες τις εποχές του χρόνου. Ένα νησί που καλύπτει όλα τα γούστα. Από κοσμοπολίτικη μέχρι ήσυχη. Ένα νησί με αύρα όπως λένε χαρακτηριστικά οι περισσότεροι θαυμαστές της.Ενα νησι με ιστορία και πολιτισμό,ένα πεντακάθαρο νησί που πάντα έχει κάτι νέο να σου δώσει όσο κι αν νομίζεις ότι το ξέρεις.Ενα νησί με φανατικούς οπαδούς και δύσκολα Θα το επισκεφθεις μόνο μια φορά. Θα σας δώσουμε μερικούς λόγους γιατί η καλύτερη εποχή να το επισκεφθείτε είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος.

1.Εχεις Επιλογές από πλοία. Από το γρήγορο των 2.10 ωρών μέχρι το αργό των 6 ωρών για όσους το ταξίδι είναι μέρος των διακοπών. Έχει καθημερινά δρομολόγια και υπάρχουν και προσφορές, βρίσκεις συνήθως εύκολα Εισητηρια σε αντίθεση με το Αύγουστο που υπάρχει περίπτωση να μην βρεις αν το αφήσεις τελευταια στιγμη.

2.Η διαμονή στοιχίζει στη μισή τιμή σε σχέση με Ιούλιο και Αύγουστο αφού ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν προσφορές. Μπορείς να βρεις καλό δωματιο(στούντιο) με 25 ευρώ .

3.Ο Καιρός είναι σχεδόν πάντοτε καλός με μπονατσα,και αν χαλάσει είναι για μια με δύο μέρες.Σε αντίθεση με τον Αύγουστο που μπορεί να φυσάει αρκετά πολλές μέρες.

4.Η ημέρα Είναι μεγάλη, νυχτώνει 8 και 9 η ώρα,αρα μπορείς να χαρείς περισσότερο την θάλασσα και την φύση

5.Σαράντα  μέρες μετά το Πάσχα είναι το πανηγύρι της χρυσοπηγης.Ειναι η πολιούχος του νησιού και η εικόνα μεταφέρεται από τις καμάρες με το πλοίο της γραμμής στον ιερό βράχο. Είναι κάτι που αξίζει να το δείτε,μετά φυσικα ακολουθεί τράπεζα με ρεβυθαδα

6.Οι επαγγελματίες σε όλους τους τομείς είναι ξεκούραστοι και με αρκετή όρεξη να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη. Σε αντίθεση με τον Αύγουστο που υπάρχει πολύ περισσότερη κούραση και άγχος. 

7.Ιούλιο και Αύγουστο υπάρχει πρόβλημα σε αρκετά σημεία με το παρκάρισμα. Μάιο και Ιούνιο βρίσκεις πολύ πιο εύκολα. Όπως και η κίνηση στον δρόμο είμαι ευκολότερη αυτή την εποχή. Ακόμα και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι στην μισή τιμή.

8.Η φύση είναι στα καλύτερα της.Ειναι όλα ακόμα καταπράσινα και οι δρόμοι μυρίζουν ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο,σπαρτοπουλα και διάφορα άλλα βότανα.Οι πέργκολες και οι κρεβατινες έχουν πάρει χρώμα από τα αναρηχιτικα φυτά και τις αμπελιες. 

9.Οι παραλίες έχουν λιγότερο κόσμο,διαλέγεις που θα καθίσεις, βρίσκεις ξαπλώστρα, παραγγελνεις καφέ γρηγορότερα, και γενικά κάνεις όλες τις κινήσεις σου με περισσότερη άνεση.

10.Τον Αύγουστο η Αθήνα είναι μια ωραία και ανθρώπινη πόλη

Αυτοί είναι μόνο 10 από τους λόγους που αξίζει να ρθειτε στην Σίφνο Μάιο και Ιούνιο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι πανέμορφη Ιούλιο και Αύγουστο και γενικά όλες τις εποχές του χρόνου.
Η ΣΙΦΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Advertisements