Χτες βράδυ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου ασθενής γύρω στα 60με καρδιακό επεισόδιο από την περιοχή της Ύδρούσας. Οι γιατροί έκαναν το καλύτερο, αλλά λόγω της κατάστασης κρίθηκε σκόπιμο η μεταφορά του σε νοσοκομείο και ειδοποιήθηκε ελικόπτερο από την Αθήνα.

Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 1 το πρωί έγιναν δύο προσπάθειες να έρθει ελικόπτερο από την Αθήνα. Και οι δύο δεν τελεσφόρησαν γιατί το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έδειξε βλάβη. Την δεύτερη μάλιστα το ελικόπτερο είχε φτάσει στην Γυάρο όταν τα όργανα έδειξαν αλάρμ. Ο κυβερνήτης και το πλήρωμα δεν μπορούσαν να ρισκάρουν την μεταφορά και επέστρεψαν Αθήνα.

Ελικοδρόμιο Άνδρου

Τελικά μετά από πολλές τηλεφωνικές παρεμβάσεις στις οποίες εμπλέχθηκαν πολλοί παράγοντες ήρθε ελικόπτερο από την Χίο – έχει μόνιμη έδρα εκεί – και γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Πήρε τον ασθενή και τον μετέφερε ασφαλώς στο νοσοκομείο της Σύρου προς μεγάλη ανακούφιση των ιατρών και των διασωστών που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας ανάρτησε συγχαρητήρια στο Twitter

ΠΗΓΗ:www.enandro.gr

Φωτογραφία αρχείου voria.gr

Advertisements