Ο “Σύλλογος απανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας” στο 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”

Αρμενιοί Μεσσηνίας

Οι Αρμενιοί είναι ένα μικρό αλλά θαυματουργό χωριό της Μεσσηνίας.

Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κυπαρισσίας σε υψόμετρο 107 μέτρα, ανάμεσα από τα νερά του Ιονίου και το όρος Γεράνιο.

Εδώ στα πλούσια και γόνιμα χώματα της Μεσσηνιακής γης, ευδοκιμούν και καλλιεργούνται άφθονα κηπευτικά και άλλα προϊόντα αλλά τον πρωταγωνιστικό ρόλο από το παρελθόν παίζει η Μπάμια! Η περιοχή μας είναι από τους μεγαλύτερους τροφοδότες της Ελληνικής αγοράς.

Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός είναι η ” Γιορτή της Μπάμιας”. Γιορτάζεται στις αρχές του Αυγούστου για 22 συνεχόμενα έτη με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που επισκέπτεται το χωριό για να γευτεί τις νόστιμες μπάμιες και να διασκεδάσει.

Οι μπάμιες μας λοιπόν, το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο της περιοχής μας, τα χειροποίητα ζυμαρικά που παράγονται στο χωριό μας, θα ταξιδέψουν στην όμορφη Σίφνο για να παρουσιαστούν και να δοκιμαστούν.

Ο Σύλλογος Απανταχού Αρμεναίων θα συνοδέψει τα προϊόντα του τόπου του σ’ αυτό το ταξίδι, θα μαγειρέψει τις μπάμιες με διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να κερδίσουν ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς προς το πράσινο λαχανικό…

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά!

Advertisements