Με μια ασυνήθιστη,συγκινητική,και ωραία εκδήλωση έγινε και επίσημα πλέον η τοποθέτηση της θρυλικής λάντζας ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ στο λιμάνι της Σίφνου αλλά και η βράβευση των παλιών λεμβούχων.

Αυτή η γωνιά του λιμανιού πλέον εκτός από στολισμένη σηκώνει και ένα μεγάλο μέρος της ναυτικής και όχι μόνο ιστορίας του νησιού

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,εκτός του αρκετού κόσμου από ντόπιους,Κρητικούς ,εκδρομείς και αλλοδαπούς,ο Δήμαρχος Σίφνου,η μελλοντική νεοεκλεγείσα δήμαρχος,πολλά μέλη του Δημοτικού συμβουλίου,νυν και μελλοντικού,ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γεροντής,ο λιμενάρχης Σίφνου,ο συνεργάτης του KAIPOUTHEOS.GR Αντώνης Λαζαρής (που ήρθε από Ραφήνα ειδικά για την εκδήλωση) και φυσικά ο σύλλογος καμαρών ΜΕΡΟΠΗ.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης υπήρχε κέρασμα και άφθονο κρασί υπό τους ήχους του βιολιού του παπά Στρατή και φυσικά άφθονο κέφι και χορός.

Η εκδήλωση κράτησε περίπου 1,5 ώρα και πραγματικά είναι δύσκολη η επιλογή του τι θα ανεβάσουμε μιας και όσα ειπώθηκαν και παρουσιάστηκαν έχουν τεράστια αξία.

Θα ξεκινήσουμε από την αρχή με το πρώτο βίντεο από την ομιλία του προέδρου του Λιμενικού ταμείου καπετάν Γιώργου Τρούλλου που είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται η »ανάσταση»της λάντζας,αλλά και κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες:

Ακολουθεί το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ