Η ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Η ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑΟ Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Χώρας Φολεγάνδρου, με την παρουσία πλήθους πιστών και των Εκπαιδευτικών και Μαθητών των Σχολείων όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης της νήσου, επί τη τοπική εορτή της Παναγίας της "Μαρτιάτισσας" και την ανάμνηση της διασύωσεως του νησιού από πειρατική επίδρομή τον 18ο αιώνα.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη Εκπαιδευτικούς και Μαθητές για την παρουσία τους, απηύθυνε προς τους μαθητές πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και ομίλησε για την τοπική αυτή εορτή και για τη σημασία του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ενλω ευχαρίστησε τους δύο Εφημερίους του νησιού, οι οποίοι διακονούν ευόρκως τις Ενορίες του, φυλάσσοντας τις Θερμοπύλες των θρησκευτικών παραδόσεων.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ διένειμε σε όλους φυλλάδιο για το ρόλο και τη σημασία της Ενορίας και στους μαθητές δίπτυχο με ευχές, δώρα και ευλογίες.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα προσευχηθεί κατά τη διάρκεια τουτ Εσπερινού και θα τελέσει Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου και αργά το βράδυ θα πλεύσει στην ιερά νήσο Μήλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου