Η Σίφνος έχει παράδοση στην ρεβυθάδα της και στα μαστέλα της,και τα δυο για να πετύχουν χρειάζονται καλό φούρνο και καλό φούρναρη.Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα από τους παλαιότερους φούρνους του νησιού,τον ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΥ στην ομώνυμη περιοχή στην Απολλωνία.

Ιδιοκτησίας της Ευγενίας Φραζεσκάρου που μαζί με τον σύζυγο της τον Κώστα τον ανάβουν όποτε μπορούν όπως τους έμαθαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους συνεχίζοντας το Σιφνέικο έθιμο.
Στο πρώτο μέρος θα δούμε την ιστορία του φούρνου όπως μας την διηγήθηκαν ο κύριος Νίκος ο Διαρεμές και ο κύριος Αντώνης Φραζέσκαρος οι οποίοι έκαναν και την ανακαίνηση του μικρού κτιρίου που βρίσκεται ο φούρνος χωρίς να πειράξουν καθόλου τον φούρνο στο εσωτερικό μέρος,ειναι τουλάχιστον 90 ετών.
Στο δεύτερό μέρος θα δούμε την διαδικασία του φουρνισματος των τσικαλιών με τα ρεβύθια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ