ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ


Τη θεσμοθέτηση ενός πλέγματος επιπλέον κινήτρων προσέλκυσης γιατρών θα διευκολύνει η Ομάδα Εργασίας που θα συσταθεί άμεσα στο Υπ. Υγείας και η οποία θα συμβάλλει στο αναγκαίο αίσθημα «υγειονομικής ασφάλειας» των τοπικών κοινωνιών στα δυσπρόσιτα, ορεινά και νησιωτικά μέρη.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Υπ. Υγείας:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πλήρους κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές των άγονων και νησιωτικών περιοχών, αναζητεί μια νέα δέσμη κινήτρων, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί (επίδομα 400 ευρώ σε αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε περισσότερα από 400 άγονα περιφερειακά ιατρεία, προσαύξηση της προϋπηρεσίας, υποχρεωτική μετάθεση μετά από 5ετή θητεία σε δομή του ΕΣΥ που είναι σε καθεστώς άγονου Α΄ κτλ) για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στα ΚΥ και τα νοσοκομεία αυτών των περιοχών.

Μια τεκμηριωμένη εισήγηση από Ομάδα Εργασίας που συστήνεται άμεσα, θα διευκολύνει τη θεσμοθέτηση ενός πλέγματος επιπλέον οικονομικών-επιστημονικών- βαθμολογικών κινήτρων προσέλκυσης γιατρών και θα συμβάλλει στο αναγκαίο αίσθημα «υγειονομικής ασφάλειας» των τοπικών κοινωνιών στα δυσπρόσιτα, ορεινά και νησιωτικά μέρη.

Με σχετική απόφαση ορίστηκε η συγκρότηση και ο ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας για τον εξορθολογισμό του καθεστώτος των άγονων/ δυσπρόσιτων περιοχών στο ΕΣΥ και επανεξέταση των κινήτρων προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού.
aigaio365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου