Ημερίδα προετοιμασίας των Φορέων Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων (ΦΔΕΛ), πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, με στόχο την ενημέρωσή τους για τη νέα πρόσκληση του Connecting Europe Facility (CEF) και τη χρηματοδότηση των μελετών και των έργων που αφορούν στα 20 λιμάνια του εκτεταμένου Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ – Μ).

Πρόκειται για τα λιμάνια στις περιοχές: Βόλος, Ελευσίνα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κατάκολο, Κέρκυρα, Κυλλήνη, Λαύριο, Μύκονος, Μυτιλήνη, Νάξος, Πάρος, Ραφήνα, Ρόδος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Σύρος, Χαλκίδα, Χανιά, Χίος).

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 24η Απριλίου 2019.

Συγκεκριμένα, 65 εκατ. ευρώ αφορούν σε έργα ή/και μελέτες για σιδηροδρομικά, οδικά διασυνοριακά τμήματα του εκτεταμένου δικτύου ΔΕΔ-Μ, καθώς και σε έργα ή/και μελέτες για τις συνδέσεις για την ανάπτυξη θαλάσσιων λιμένων του εκτεταμένου δικτύου ΔΕΔ-Μ.

35 εκατ. ευρώ αφορούν σε έργα για τη μείωση του θορύβου των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, Χρήστος, στελέχη της ΓΓΛΛΠΝΕ, της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ και εκπρόσωποι των είκοσι λιμένων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ αφού ευχαρίστησε τα στελέχη της ΕΥΣΕ για τη συνεργασία τους, τόνισε τη σημασία της πρόσκλησης για τα λιμάνια του εκτεταμένου Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και παρότρυνε τους υπεύθυνους των Φορέων Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων να αξιοποιήσουν αυτή τη χρηματοδοτική δυνατότητα για έργα που είναι αναγκαία για τους λιμένες.

Πηγή:aigaio365

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ