ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Θερμή ράχη υψηλών πιέσεων (αντικυκλώνας) καλύπτει την περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, στις άκρες των οποίων επικρατούν ισχυροί αεροχείμμαροι και εξαναγκάζουν τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης που βρίσκονται στην περιοχή της Σκανδιναβίας, να κινηθούν νοτιότερα προς τα Βαλκάνια και την Χώρα μας και να προκαλέσουν σοβαρή επιδείνωση από αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της ηπειρωτικής Ελλάδας και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΎ ΝΟΜΟΎ ΚΥΚΛΆΔΩΝ ΑΠΌ ΠΈΜΠΤΗ 03/01/19
ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 06/01/19


Πέμπτη 03/01/19
Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο με βροχές ασθενούς και μέτριας έντασης τις πρωινές ώρες, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες ενδέχεται να ενταθούν και δεν αποκλείεται τοπικά να υπάρξουν καταιγίδες με διάσπαρτες ηλεκτρικές εκκενώσεις. Τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων αλλά από το βράδυ θα υπάρξει έξαρση των φαινομένων με μέτρια ένταση. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες ενδέχεται τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα και πιθανόν να έχουμε τοπικές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, αρχικά νότιοι, νοτιοανατολικοί, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς, με την ένταση τους αρχικά τις πρωινές ώρες να είναι εξασθενημένη, στα 4 με 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν στα 7 με 8, τοπικά 9 μποφόρ κυρίως στα νότια τμήματα του νόμου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά ενδέχεται να είναι χαμηλότερες οι τιμές, από 5 βαθμούς Κελσίου έως και 9 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 04/01/19
Οι βροχές θα συνεχιστούν και την Παρασκευή με φαινόμενα ασθενούς και μέτριας έντασης μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από το απόγευμα και μετά θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων. Οι άνεμοι αρχικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι από νοτιοδυτικές στα 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ και μετά από βορειοδυτικές με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 5 βαθμούς Κελσίου μέχρι 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται οι τιμές της να είναι και χαμηλότερες.

Σάββατο 05/01/19
Αρχικά μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου δεν διαφαίνονται κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα, παρά μόνο πιθανόν να υπάρξουν τοπικές βροχές ή χιονόνερο λόγο συγκλίσεων. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα στα ορεινά της Άνδρου, Τήνου και Νάξου, να υπάρξουν χιονοπτώσεις από το απόγευμα και μετά λόγω νέου βαρομετρικού χαμηλού που φαίνεται να περνά στο ύψος της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και να έχουμε έξαρση των φαινομένων με βροχές μέτριας έντασης. Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ωστόσο στα νότια και ανατολικά του νομού τις βραδινές ώρες κατά την έλευση του χαμηλού μπορεί πρόσκαιρα οι ριπές να αγγίζουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, μέχρι 5 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη, αλλά η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη.

Για την Κυριακή 06/01/19 διαφαίνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, να επικρατεί γενικά καιρός χωρίς φαινόμενα με τους άνεμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στα 5 με 6 μποφόρ, με το κρύο να παραμένει και με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 5 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Παρατήρηση: Λόγω τις μεγάλης δυσκολίας που υπάρχει στην πρόγνωση των φαινομένων σε αυτή την διαταραχή μέχρι την Κυριακή, τονίζεται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο στην πράξη να υπάρχουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά στην υφή, ένταση και χρονική διάρκεια των φαινομένων καθώς ακόμα και τώρα τα προγνωστικά μοντέλα εξακολουθούν να μην είναι ακριβή και υπάρχουν χαρακτηριστικά, όπως είναι τοπικές συγκλίσεις και η κίνηση των χαμηλών βαρομετρικών, τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν με ακρίβεια από τώρα και μπορεί να μεταβληθούν στην πράξη τα φαινόμενα. Η ομάδα μας θα ενημερώνει καθημερινά με βάση τα νεότερα προγνωστικά για την εξέλιξη των φαινομένων και γενικά της κακοκαιρίας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βγει ακριβής εκτίμηση για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, όποτε καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε την ομάδα μας και τις καθημερινές μας προγνώσεις!!!!

Επιμέλεια: Προγνωστική ομάδα Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης
Νίκος Πίταούλης , Τάσος Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου