ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΠ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΠΣτην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 150 ατόμων στα ΚΕΠ, μετά και από την σχετική υπογραφή της απόφασης από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τις 150 νέες μόνιμες θέσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ύστερα από σχεδόν δώδεκα χρόνια άπνοιας προσλήψεων.

Οι θέσεις που πρόκειται να «ανοίξουν» στα ΚΕΠ κατανέμονται -κατά προσέγγιση οι αριθμοί – σε:
60 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
30 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, και
60 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προκήρυξη, σύμφωνα με τις ισχύουσες εκτιμήσεις, πρόκειται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2019.

Όλες οι προσλήψεις θα αφορούν τον κλάδο της Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) ο οποίος συναντάται μόνον στα ΚΕΠ.

Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, αυτό σημαίνει ότι θα θεωρηθούν υποψήφιοι για τις θέσεις πτυχιούχοι όλων των πτυχίων και των διπλωμάτων κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση που θα περιγράφεται αναλυτικά στην προκήρυξη, αλλά εκτός του βαθμού του εκάστοτε πτυχίου θα μοριοδοτηθεί και η εργασιακή εμπειρία με «μπόνους» 7 μόρια ανά μήνα. Πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioiki.gr, το χρονικό περιθώριο για το οποίο θα μπορεί να «μετρήσει» ένας υποψήφιος προηγούμενη εμπειρία, θα είναι οι 84 μήνες – δηλαδή εάν μπορεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ένα υποψήφιος με εμπειρία θα έχει αυτομάτως 588 μόρια.

Ξεχωριστά θα χορηγούνται μόρια για τη γνώση χειρισμού υπολογιστή και προγραμμάτων, ξένες γλώσσες και μεταπτυχιακά ή δεύτεροι τίτλοι σπουδών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι επιτυχόντες πρόκειται να εκπαιδευτούν στο αντικείμενο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ΚΕΠ.
πηγή  aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου