ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναντηση πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στην αιθουσα του ΔΣ,απο στελέχη της Γραμματείας των Νησιών της Ευρωπαικης Επιτροπης με το Δήμαρχο Σιφνου και τον Πρόεδρο του ΔΣ.

Η Γραμματεία των Νησιών της Ε.Ε. είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία στοχεύει στην προώθηση της μετάβασης των Ευρωπαϊκών νησιών στην καθαρή ενέργεια.

Βάζοντας τους πολίτες στο επίκεντρο αυτής της μετάβασης, η Γραμματεία συνεργαζεται με ευρύ φάσμα τοπικών φορέων - συμπεριλαμβανομένων, πέραν των πολιτών, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, των επιχειρήσεων, και των ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων – με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας συζήτησης και συλλογικής μάθησης για την καθαρή ενέργεια. Η Γραμματεία θα ενεργήσει ως γραφείο εξυπηρέτησης και υποστήριξης, παρέχοντας τεχνογνωσία, υποστήριξη της ανάπτυξης σχεδίων, καθώς και ευκαιρίες για ανάπτυξη ικανοτήτων και δικτύωση.

Η Σιφνος μας, λόγω της ίδρυσης και λειτουργίας της Συνεταιριστικής Εταιρειας Σιφνου(ΣΕΣ) απο το 2013 αλλα και των πολιτικών που εφαρμόζει ο Δημος μας σε θέματα ενέργειας τα τελευταια χρονια, συγκαταλέχθηκε στα 3 πρωτα νησιά που επιλέγησαν απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γι αυτο το σκοπό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου