ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΑΛΙΕΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΑΛΙΕΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟΕνημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινέςώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 68χρονου αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί με το υπό ιδιοκτησίας του σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν.Μ. 1228 για διενέργεια αλιείας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Σκύρου και Λέσβου, πρωινές ώρες χθες και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς επίσης από πλοίο του Π.Ν. και Ε/Π-Α/Κ ''ΣΠΟΡΑΔΕΣ'' Σ.Σ.35, ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Π.Α..

O ανωτέρω αλιέας επικοινώνησε με την οικεία Λιμενική Αρχή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ δήλωσε ότι λόγω βλάβης στο πηδάλιο του σκάφους του, κατευθυνόταν με χρήση βοηθητικής μηχανής και αυτοσχέδιων πανιών, προς το αλιευτικό καταφύγιο Μώλου ν. Σκύρου, όπου κατέπλευσε και αποβιβάστηκε καλά στην υγεία του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σκύρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου