ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΖΟΡΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΖΟΡΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟΟ Υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Αντιδήμαρχος Σίφνου κ. Γεώργιος Σταυριανός ενημερώνει, ότι μετά από επίσημη πληροφόρηση, ο Κυκλώνας «Ζορμπάς» αναμένεται στην περιοχή μας από τις 16:00 και μετά.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σίφνου, κυρίως όσοι διαμένουν ή εργάζονται στους παραλιακούς οικισμούς του νησιού, όπως εκτός των μέτρων που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τα οποία εκ νέου υπενθυμίζουμε, να απομακρυνθούν από τις ακτές και να ενημερώσουν όσους τυχόν βρίσκονται εντός της θαλάσσης, για τον επερχόμενο κυκλώνα ο οποίος δημιουργεί κύματα ύψους πολλών μέτρων!
Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Αποφύγετε να διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Προφυλαχτείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Δήμου, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου κ.λ.π.

Σε περίπτωση ανάγκης, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6944690687.

Σίφνος, 29.9.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου