ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Πάντα τέτοια εποχή ακούγονται διάφορα για την ακτοπλοΐα μας.Άλλα ισχύουν φυσικά και άλλα όχι.Μην ξεχνάμε οτι οι καραβολάτρες είναι σαν τους φιλάθλους την εποχή των μεταγραφών.μια πληροφορία,μια φωτογραφία,ένα βίντεο,πάντα έχει ενδιαφέρον και συζήτηση.
Έτσι και φέτος έχουμε ακούσει πολλά (ανεπίσημα πάντα σενάρια).
Το μεγάλο μπάμ από ότι φαίνεται το έκανε η sea jet αφού έφερε το ταχύτερο καταμαράν στον κόσμο,γνωστό στην πιάτσα ως ''πύραυλος''.

Ας δούμε τι γράφει το http://enandro.gr το οποίο φιλοδοξεί ότι το καταμαράν θα πιάνει και Άνδρο:Ένα ταχύπλοο ιδιαίτερα υψηλών ταχυτήτων απέκτησε η SeaJetκαι από του χρόνου την άνοιξη, θα ταξιδεύει στο Αιγαίο, με μεγάλη πιθανότητα να προσεγγίζει και στην Άνδρο!

Πρόκειται για ένα σούπερ Ε/Γ-Ο/Γ που ναυπηγήθηκε στην Αυστραλία το 1999 από την Austal, ενώ από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κατέκτησε ρεκόρ Guinness ως το ταχύτερο ταχύπλοο στον κόσμο.

Με το νέο του όνομα “World Champion Jet” έρχεται σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα, το πρώην “Villum Clausen”, με σημειωμένη ταχύτητα στους 46,20 κόμβους την ώρα, ενώ αναφέρεται πως κατέγραψε και ταχύτητα 47,7 κόμβων στο ίδιο ταξίδι!

Με 2 μηχανές Gas Turbines GE LM των 49.000 Hp, θα είναι το ταχύπλοο που θα εκτοξεύσει τον ανταγωνισμό στην ακτοπλοΐα στα ύψη, λόγω των πολύ υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων του σκάφους. Με μήκος στα 86,6 και πλάτος στα 24 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 1000 επιβάτες και 184 οχήματα. Το 2000 ξεκίνησε δρομολόγια στη γραμμή Ystad (Σουηδία) – Rønne (Δανία).


Ακούγεται επίσης ότι σχεδόν όλες οι εταιρίες ενδιαφέρονται για αγορά ταχυπλόων αφού καλώς ή κακώς αυτά προτιμάει ο κόσμος.
Ακούγεται ότι στην Μήλο τα FESTOS και KNOSSOS PALACE μετα την πετυχημένη φετινή δρομολόγηση τους του χρόνου θα είναι περισσότερες ημέρες την εβδομάδα,από 2 που ήταν φέτος.
Για την Μήλο έχει ακουστεί και ένα σχεδόν απίθανο σενάριο ότι το χειμώνα θα προσεγγίζει το MYKONOS PALACE.

Το AQUA BLUE που τέλειωσε πρίν λίγες μέρες το Θεσσαλονίκη Σποράδες Κυκλάδες Κρήτη(δεν ξέρουμε αν η επιδοτούμενη αυτή γραμμή ισχύει και για του χρόνου) είχε ακουστεί για Πειραιά Ρέθυμνο αλλά τωρα ακούγεται για Βόρειο Αιγαίο από Λαύριο.

Ακούστηκε ότι θα επιστρέψει το ΑQUA JEWEL από το εξωτερικό στα ενδοκυκλαδικά αντικαθιστώντας το ANDROS JET.

Οι αδελφοί Στεφάνου της GOLDEN STAR FERRIES έχουν δηλώσει ότι αφού δεν πήραν φέτος την γραμμή με τα 2 ταχύπλοα στις Κυκλάδες και πήγαν Σποράδες,για του χρόνου έχουν ήδη καταθέσει νέο αίτημα ως εξής:
 Το ένα είναι Πειραιάς – Σίφνος – Μήλος – Φολέγανδρος – Θήρα – Ίος – Νάξος – Μύκονος και αντίστροφα και το δεύτερο Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Μύκονος – Τήνος – Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Νάξος – Πάρος – Πειραιάς, από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο του 2019.
Επίσης έχει ακουστεί ότι τα αδέλφια ενδιαφέρονται για αγορά κι άλλου ταχύπλοου αλλά και συμβατικού.

Για την ZANTE FERRIES των Δυτικών Κυκλάδων έχουν ακουστεί(πάντα ανεπίσημα)αρκετά σενάρια.
1.Οτι θα πουληθέι το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ
2.Οτι φέτος τον χειμώνα στην γραμμή θα μείνει το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ και το ΣΟΛΩΜΟΣ θα πάει Ιονιο.
3 Οτι στην γραμμή τον χειμώνα θα παραμείνει το ΣΟΛΩΜΟΣ μιας και πήγε καλά πέρυσι λόγω του μεγάλου γκαράζ.
4 Οτι η εταιρία ενδιαφέρεται να αγοράσει ταχύπλοο αφού πουλήσει τον ΣΟΛΩΜΟ.

Αυτά ακούγονται μεταξύ άλλων και σίγουρα θα ακουστούν κι αλλα στο μέλλον. 
Το τι θα ισχύσει τελικά απο τα παραπάνω θα το δούμε στην πράξη.Ίσως τίποτα,ίσως μερικά.Επαναλαμβάνουμε για αποφυγή παρεξήγησης ότι όλα τα παραπάνω ειναι ανεπίσημα.

Αυτό που δεν μας ικανοποιεί και δεν βλέπουμε δυστυχώς καμμιά κίνηση είναι η σύνδεση Σίφνου Πάρου. Αν ειναι να γίνει κατι πρέπει να γίνει τώρα και όχι την άνοιξη ή το καλοκαίρι που την θυμόμαστε συνήθως. Ο κόσμος  απο το εξωτερικό βγάζει απο τωρα τα αεροπορικά εισιτήρια για του χρόνου,αν ανακοινωθεί η γραμμή πολλοί θα πάνε στην Σίφνο απο το αεροδρόμιο της Πάρου και όχι της Αθήνας. 
Εμείς θα συνεχίσουμε αν και οι μοναδικοί να το φωνάζουμε κι ας μην μας ακούει κανείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου