Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθές η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ »ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 12219, ήρθε σε επαφή με το Ε/Γ-Δ/Ρ »ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Π. 11752, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον οικείο λιμένα.

Το »ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Ηγουμενίτσας, με ενενήντα τρεις (93) επιβάτες και είκοσι επτά (27) ΙΧΕ οχήματα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπίστωσαν επιφανειακές εκδορές με φάγωμα πολυεστερικού τμήματος στο αριστερό πρωραίο τμήμα στα έξαλα του πλοίου περίπου 2,5μ επάνω από την ίσαλο γραμμή εξωτερικά της πολυεστερικής κατασκευής του Ε/Γ- Δ/Ρ ΄΄ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και ελαφριά επιφανειακή εκδορά με απώλεια χρώματος στη δεξιά πρίμα πλευρά περίπου 2,5μ. επάνω από την ίσαλο γραμμή του »ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ».

Στο Ε/Γ-Ο/Γ »ΟΔΥΣΣΕΑΣ» απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ »ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ».

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ