Όπως διαβάζουμε στο cretedoc.gr δεν αποκλείεται να δούμε το AQUA BLUE στην γραμμή Πειραιάς Ρέθυμνο.

Χωρίς πλοίο παραμένει το λιμάνι του Ρεθύμνου, κάποιοι από τους τελευταίους εμπλεκόμενους με τις αποτυχημένες προσπάθειες για ναυτιλιακές εταιρείες που θα δρομολογούσαν πλοίο στο Ρέθυμνο είναι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, ενώ όσα εξήγγειλε το υπουργείο ναυτιλίας, παρέμειναν ως υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ωστόσο, μετά από χρόνια, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρονται σε ενδιαφέρον πλοιοκτήτη για ναύλωση πλοίου στο Ρέθυμνο.

Διαχρονικά παραμένει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά. Μπορεί και οι τελευταίες προσπάθειες να έπεσαν στο κενό παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου ναυτιλίας, ενώ παράλληλα υπεύθυνοι ναυτιλιακών εταιρειών που ναυάγησαν, ζουν δικαστικές περιπέτειες με το πλοίο ΕΛΛΗ Τ να έχει βγει σε πλειστηριασμό, ωστόσο πληροφορίες των τελευταίων ημερών φέρνουν στην επιφάνεια την δρομολόγηση του πλοίου Aqua Blue στην γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς-Ρέθυμνο
Η ανησυχία πολλών εξ όσων συμμετείχαν στις τελευταίες οργανωμένες προσπάθειες για να έρθει καράβι στο Ρέθυμνο υπενθυμίζουν ότι δεν είχαν στηριχθεί αποτελεσματικά από την τοπική κοινωνία τα πλοία που ναυλώθηκαν. Και μπορεί ο νομός να έχει πληθυσμό που ξεπερνά τις 85 χιλιάδες, όπως και 19 χιλιάδες ενεργούς φοιτητές και 800 χιλιάδες τουριστικούς επισκέπτες κι όμως ακόμη παραμένει σε ναυτικό αποκλεισμό από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μερίδα εξ όσων συμμετέχουν στην επιτροπή μετακίνησης του δήμου Ρεθύμνου, καταγγέλλουν την αδιαφορία της περιφέρειας Κρήτης για συντονισμένη δράση για την άρση του ναυτικού αποκλεισμού του Ρεθύμνου, ωστόσο η σχετική επιστολή που είχαν αποστείλει πριν ένα μήνα, παραμένει αναπάντητη.
Η εν λόγω επιστολή:
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρεθύμνου Κρήτης με Πειραιά
Κε Περιφερειάρχη

Όπως γνωρίζετε, το Ρέθυμνο των 80.000 κατοίκων, των 800.000 χιλιάδων τουριστών-επισκεπτών κάθε χρόνο, αν και παρουσιάζει εξαιρετική τουριστική ανάπτυξη και επομένως σημαντική ανάγκη σε μετακινήσεις επιβατικού κοινού λόγω και του Πανεπιστημίου Κρήτης, κατά τους χειμερινούς μήνες ιδιαιτέρως, αλλά και του Αρχαιολογικού χώρου < Ελεύθερνα>, είναι ο μοναδικός Νομός της Κρήτης που στερείται τόσο αεροπορικής σύνδεσης με το <Ελευθέριος Βενιζέλος> όσο και ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Μητροπολιτικός Δήμος Ρεθύμνης, προκειμένου να διαχειριστεί το, ζωτικής σημασίας ζήτημα για την ανάπτυξη του τόπου μας και την εξυπηρέτηση των κατοίκων κι επισκεπτών μας, αποφάσισε να συστήσει <Επιτροπή Μετακίνησης> για την υποστήριξη οποιασδήποτε σοβαρής επιχειρηματικής ενέργειας η οποία θα δώσει τέλος στον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό τον οποίο υφίσταται ο Νομός μας.

Το όλο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ρεθύμνου-Πειραιά έχει διαστρεβλωθεί κατά καιρούς, ώστε οι κάτοικοι και οι διαμένοντες στο Ρέθυμνο να έχουν παραπλανηθεί και να αισθάνονται απέραντη πικρία και θυμό.

Θεωρούμε ωστόσο, ότι αυτός ο ανεπίτρεπτος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός ενός ολόκληρου νομού, με τόσο έντονη παρουσία σε μετακινήσεις επιβατικού κοινού, καθώς και η παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης ,έχουν καταστήσει τους Ρεθεμνιώτες και τους επισκέπτες τους, πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επιδιώκουμε λύση ωφέλιμη για κάθε εμπλεκόμενο

Σας παρακαλούμε λοιπόν να ορίσετε μία συνάντησή σας, με εμάς, την Επιτροπή Μετακίνησης, προκειμένου να σας εκθέσουμε την πραγματική αιτία του ακτοπλοϊκού μας αποκλεισμού.

Κύριε Περιφερειάρχη

Επιθυμούμε να ανταποκριθείτε θετικά και να στηρίξετε αυτή την πρωτοβουλία μας , την οποία υποστηρίζουν αυτοδιοικητικοί θεσμοί, η εκκλησία, αξιόπιστοι φορείς, επιχειρηματίες και κυρίως, σύσσωμοι οι πολίτες του Ρεθύμνου , οι οποίοι είναι άλλωστε και οι εγγυητές της βιωσιμότητας της ακτοπλοϊκής μας γραμμής.

Προσβλέποντας στη συνεργασία σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Για την Επιτροπή Μετακίνησης

Κώστας Πολοπετράκης

Συνημμένα τα μέλη της Επιτροπής Μετακίνησης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 14-03-2018

Αριθμός Απόφασης 141 / 2018 Συγκροτεί ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ αποτελούμενη από τα παρακάτω μέλη

Δ.ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ για το ΡΕΘΥΜΝΟ»

1 ΚΟΥΤΣΑΛΕΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρεθύμνης

Τηλ:6974 900 889 e–mail:irini@grecianland.gr

2 ΤΣΙΟΜΠΙΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρεθύμνης

Τηλ: 6978 774 768 e–mail:tsiompikasgr@hotmail.com

Δ.ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ»

3 ΝΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρεθύμνης. Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Τηλ:6944 570 590 e–mail:theo@ninos.gr

4 ΦΟΥΡΦΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρεθύμνης

Τηλ: 28310 29036 e–mail:fourfoul@otenet.gr

Δ.ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

5 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρεθύμνης. Αρχηγός Μείζονος Αντιπολίτευσης

Τηλ:6945 958 255 e–mail:optikaandroulakis@yahoo.gr

6 ΠΟΛΟΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔημοτικόςΣύμβουλος Δήμου Ρεθύμνης.

Τηλ: 6977 863 576 e–mail:pollo@otenet.gr

Δ.ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟ»

7 ΠΕΤΡΑKΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ρεθύμνης. Αρχηγός

Τηλ:6974 077 649 e–mail:spetrakis@ hotmail.com

8 ΠΕΡΠΙΡΑΚΗΣ ΚΟΣΜΑΣ Τέως Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ν. Ρεθύμνης

Τηλ: 6974 071 020 e–mail: kosmasp56@gmail.com

9 ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Τέως Πρόεδρος Μικρομετόχων της ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗΣ

Τηλ: 6978 447 587 e–mail: Stavros.tsichlakis@gmail.com

10 ΛΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Συνταξιούχος Α!Μηχανικός

Τηλ: 6972 333 212 email :alioudakis7@ gmail.com

11 ΓΑΛΛΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ Ναυτικός Πράκτορας

Τηλ: 69756 336 765 email :e.galanakis@ hotmail.com

Βασικός στόχος της επιτροπής μετακίνησης αποτελεί η ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ του ΡΕΘΥΜΝΟΥ με τον ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΗΓΗ  https://cretedoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ